10 Gün Boyunca Eylem Yapmak Yasaklandı
Nevşehir Valiliği, Ankara’da düzenlenecek 36. NATO Zirvesi öncesinde kent genelinde yapılacak tüm protesto, gösteri yürüyüşü ve basın açıklamalarını 10 gün süreyle tamamen yasakladı.
Valilikten yapılan resmi açıklamaya göre, Ankara’da 7-8 Temmuz 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Kamu düzenini korumak ve olası olayların önüne geçmek amacıyla Nevşehir sınırları içinde protesto odaklı tüm açık alan etkinlikleri engellendi.
Alınan karar, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine dayandırıldı. Yasak kararı, 1 Temmuz 2026 saat 08.00 itibarıyla başlarken, 10 Temmuz 2026 saat 23.59’a kadar kesintisiz olarak uygulanacak.
Kaynak: Nevsehirkent Haber






