Anadolu’nun Kadim Lezzetleri Nevşehir’de Buluşuyor
Kapadokya’nın eşsiz doğası ve tarihi dokusu, bu kez mutfağının zenginliğiyle birleşerek dünya vitrinine çıkmaya hazırlanıyor. 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası için Nevşehir’de hazırlıklar tüm hızıyla başladı. Vali Hüseyin Kök’ün bizzat katıldığı kritik toplantıda, bölgenin gastronomik değerlerinin nasıl daha etkili tanıtılacağı en ince ayrıntısına kadar masaya yatırıldı. Bu özel hafta, sadece bir yemek etkinliği değil, aynı zamanda binlerce yıllık bir mirasın gelecek nesillere aktarılması ve turizmde yeni bir soluk anlamına geliyor.
“Bir Sofrada Miras” Temasıyla Yeni Bir Dönem
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan başkanlığında gerçekleştirilen çevrimiçi toplantıda, etkinliğin bu yılki ana teması olan “Bir Sofrada Miras” üzerine yoğunlaşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen bu dev proje, Türk mutfağının sağlıklı, atıksız ve sürdürülebilir yapısını tüm dünyaya duyurmayı amaçlıyor. Nevşehir gibi gastronomi turizmi potansiyeli çok yüksek bir şehirde, bu tür etkinliklerin esnaftan yerel üreticiye kadar herkesin yüzünü güldürmesi bekleniyor. Toplantıda alınan kararlar, Anadolu’nun bereketli sofralarının artık küresel bir marka haline gelmesi için atılan adımları temsil ediyor.
Nevşehir’in Gastronomi Potansiyeli Vitrine Çıkıyor
Nevşehir Valiliği Toplantı Salonu’nda bir araya gelen heyet, bölgeye özgü lezzetlerin tanıtım stratejilerini titizlikle belirledi. Vali Yardımcısı Mücahit Öztürk ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Orhan Kekeç’in de hazır bulunduğu görüşmede, Kapadokya mutfağının dünyaca ünlü testi kebabından yerel ürünlerine, tandır yemeklerinden coğrafi işaretli lezzetlerine kadar geniş bir yelpazede tanıtılması kararlaştırıldı. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) desteğiyle yapılacak olan programlar, bölge turizmini sadece manzara ve balonla sınırlı tutmayıp, damak tadına hitap eden bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyor.
Esnaf ve Yerel Üretici İçin Yeni Fırsatlar Kapıda
Türk Mutfağı Haftası, sadece lüks restoranları değil, aynı zamanda mahalle arasındaki fırıncıyı, tarladaki üreticiyi ve butik işletmeleri de kapsayan dev bir eko-sistem yaratıyor. Yapılacak etkinliklerle birlikte yerli ve yabancı turistlerin bölgeye olan ilgisinin artması, doğrudan Nevşehir esnafının cebine yansıyacak. Vatandaşlar için de tam bir şölen havasında geçecek olan bu süreç, kültürel değerlerimizi korurken şehrin marka değerini zirveye taşıyacak. Gastronomi meraklılarının şimdiden rotasını Nevşehir’e çevirmesine neden olacak bu hazırlıklar, Kapadokya’nın sadece göze değil, mideye de hitap eden büyüleyici tarafını bir kez daha ispatlayacak.
Kaynak: fibhaber.com






