Merkez İlçe Başkanı Kemal Altıntaş’tan Seçilmiş Yönetime Destek
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki toplantısında Nevşehir İl Başkanı Av. Bülent Yumuş ve yönetim kurulunu görevden aldı. Türkiye genelinde 26 il başkanını kapsayan bu kararın ardından, CHP Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Kemal Altıntaş yazılı bir açıklama yayınlayarak görevden alınan seçilmiş yönetime destek verdiğini duyurdu.
Görevden alma kararının duyulmasıyla birlikte Nevşehir örgütünde hareketli saatler başlarken, ilk tepki il başkanlığından geldi. İl başkanlığının kararı kabul etmeyen açıklamasının ardından Merkez İlçe Başkanı Kemal Altıntaş da örgüt iradesini savunacaklarını belirterek seçilmiş yöneticilerin yanında saf tuttuklarını açıkladı.
“Atamalarla ve Dayatmalarla Birlikte Olmayacağız”
Parti içi demokrasinin ve üyelerin sandıktaki iradesinin siyasetin tek meşruiyet kaynağı olduğunu vurgulayan Kemal Altıntaş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Yaşanan son gelişmeler karşısında net duruşumuzu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Demokratik yöntemlerle seçilen yol arkadaşlarımızın, İl Başkanımızın ve il yönetimimizin sonuna kadar arkasındayız. Siyasetin meşru zemini delegelerin ve üyelerin sandıkta ortaya koyduğu iradedir. Bu demokratik kazanıma sahip çıkmak hepimizin en temel görevidir. Merkez İlçe Başkanlığı olarak tepeden inme atamalarla, dayatmalarla ve üyelerimizin iradesini yok sayan hiçbir anlayışla ortak hareket etmeyeceğiz. Bu yaklaşımımız kişisel bir duruş değil, parti içi hukuka ve demokrasi ilkelerine duyduğumuz bağlılığın doğrudan bir sonucudur.”
Nevşehir Teşkilatında Genel Merkez Kararına Tepkiler Büyüyor
CHP’nin gücünü örgütün dayanışmasından ve köklü demokrasi kültüründen aldığını belirten Altıntaş, bu değerleri korumak için mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. Karara karşı Nevşehir genelinde parti tabanından gelen tepkiler yoğunlaşırken, Bülent Yumuş’a destek veren partililer görevden almaların teşkilat yapısına zarar verdiğini ifade ediyor. Sürecin ilerleyen günlerde CHP Genel Merkezi ile Nevşehir yerel örgütü arasındaki ilişkileri nasıl şekillendireceği merakla takip ediliyor.
Kaynak: Nevsehirkent Haber






