Avanos Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarında artış gösteren sivrisinek ve simuliyum popülasyonunu engellemek amacıyla Kızılırmak Nehri’nin Karaseki Köprüsü bölgesinde biyolojik larvasit uygulaması gerçekleştirdi.
Çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen biyolojik yöntemlerin tercih edildiği çalışmada, haşerelerin üreme alanları doğrudan hedef alındı. Bu uygulama ile larvaların gelişimini tamamlamadan kontrol altına alınması ve bölge halkının yaz mevsimini daha konforlu geçirmesi hedefleniyor.
Çalışmalar Yaz Sezonu Boyunca Sürecek
Belediye yetkilileri, ilaçlama faaliyetlerinin bilimsel planlamalar çerçevesinde düzenli aralıklarla devam edeceğini açıkladı. Özellikle Kızılırmak kıyısındaki üreme noktalarında yürütülen mücadelenin kesintisiz süreceği belirtildi.
Avanos Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir çevrede yaşam kalitesini korumak adına haşereyle mücadele çalışmalarını yaz sezonu süresince kararlılıkla sürdüreceğini bildirdi.
Kaynak: Nehabernevsehir






