Mahalleli Seferber Oldu
Konya’nın Seydişehir ilçesi, Saadetler Mahallesi’nde hareketli ve korku dolu anlar yaşandı. 153690 Sokak üzerinde bulunan Nevzat Can’a ait müstakil evden yükselen dumanlar, mahalle sakinlerini sokağa döktü. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede tüm binayı etkisi altına alarak büyük çapta maddi hasara yol açtı.
Olayın meydana geldiği sırada evde kimsenin bulunmaması olası bir can kaybını veya yaralanma faciasını engelledi. Ancak çevredeki vatandaşlar, pencerelerden sızan yoğun siyah dumanı fark eder etmez büyük bir panikle dışarı fırladı. Mahalle sakinlerinin durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Komşuların zamanında yaptığı bu ihbar, alevlerin bitişikteki diğer evlere sıçramasını önlemede kritik bir rol oynadı.
İtfaiyenin Yoğun Mücadelesi ve Acı Tablo
Seydişehir Belediyesi itfaiye ekipleri, dar sokaklara rağmen olay yerine hızla ulaşarak alevlere müdahale etti. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, ekiplerin yoğun uğraşları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Soğutma çalışmalarının ardından ortaya çıkan tablo ise yürekleri burktu. Nevzat Can’a ait tek katlı müstakil ev, yangın sonrasında tamamen kullanılamaz hale geldi. Evin çatısının çöktüğü ve içerideki tüm eşyaların küle döndüğü görüldü.
Yangının Nedeni Araştırılıyor
Polis ve itfaiye ekipleri, yangının çıkış sebebini net olarak belirlemek amacıyla geniş çaplı bir inceleme başlattı. Eski yerleşim yerlerindeki müstakil evlerde sıklıkla karşılaşılan elektrik tesisatı sorunları veya benzeri teknik aksaklıklar ihtimali üzerinde duruluyor. Evlerini ve tüm birikimlerini saniyeler içinde kaybeden Can ailesine destek olmak için mahalle halkının şimdiden kolları sıvadığı öğrenildi. Olayla ilgili resmi tahkikat devam ediyor.






