Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda milletvekilleri arasında yaşanan gerginlik ve kavgalara ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.
Meclis ve Toplum Disiplini Arasındaki Fark
Meclis çatısı altındaki gerginlikleri eleştiren Demirel, toplumsal yaşamdaki kurallar ile Meclis disiplini arasındaki farka dikkat çekti. Trafikteki kavgalara yönelik uygulanan cezai yaptırımların sertliğini hatırlatan Demirel, benzer durumların yasama organında yaşanmasının kamu vicdanında yarattığı etkiye değindi. Demirel, “Sokakta şiddete sıfır tolerans gösterilirken, siyasette şiddetin olağanlaşması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
“Yaptırım ve Adalet Eşit Olmalıdır”
Meclis’in 86 milyonun temsil edildiği en yüksek makam olduğunu vurgulayan Demirel, kural koyucuların topluma örnek olması gerektiğini belirtti. Güvenin ancak tutarlılıkla inşa edilebileceğini ifade eden İl Başkanı, adaletin ve yaptırımların her alanda eşit uygulanması gerektiğini savundu. Demirel, saygınlığın makamdan ziyade, o makamda gösterilen üslup ve tavırla kazanılacağının altını çizdi.






