Konya Yarın Güne Enerji Kesintisiyle Başlıyor
Günlük hayatımızın vazgeçilmezi olan elektrik, kesildiği anda evdeki tüm düzenimizi bir anda altüst edebiliyor. Sabah içilecek bir fincan kahveden, uzaktan çalışanların internet bağlantısına, hatta buzdolabındaki gıdaların tazeliğine kadar her detay bu enerjiye bağlı. Yarın Konya’nın üç büyük merkez ilçesi olan Karatay, Selçuklu ve Meram’da planlı bakım ve şebeke iyileştirme çalışmaları nedeniyle geniş kapsamlı kesintiler kapıda. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına hazırlıklarını şimdiden yapması büyük önem taşıyor.
Karatay’da Gün Boyu Sürecek Bakım Çalışmaları
Karatay ilçesinde hayatın akışını etkileyecek kesintiler, sabahın erken saatlerinde başlayıp öğleden sonraya kadar devam edecek. Özellikle Akabe, Çimenlik ve Fetih mahallelerinde sabah 09:00 ile 11:00 arasında kısa süreli bir kesinti öngörülürken, Göçü Mahallesi’ndeki geniş bir alanı kapsayan sokaklarda tesis çalışmaları nedeniyle 14:00’e kadar elektrik verilemeyecek. Hayıroğlu, Ovakavağı ve Yarma bölgelerinde ise kapsamlı bakım çalışmaları akşam saat 17:00’ye kadar sürebilir. Hamzaoğlu ve Çatalhüyük mahalleleri de gün içindeki bu planlı kesintilerden payını alacak bölgeler arasında yer alıyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların, özellikle elektronik cihazlarını korumak adına kesinti saatinden önce fişlerini çekmeleri öneriliyor.
Selçuklu’da Gece Başlayan Hareketlilik
Selçuklu ilçesi, diğer bölgelerden farklı olarak gece yarısından itibaren hareketli bir sürece giriyor. Manevra çalışmaları sebebiyle Binkonutlar, Malazgirt, Şeyh Şamil ve Fatih mahallelerinde gece 01:00 ile 03:00 saatleri arasında kademeli kesintiler yaşanacak. Gece mesaisinde olanlar veya uykusundan cihaz sesiyle uyanmak istemeyenler için bu saatler kritik. Gün ışığıyla birlikte ise Aydınlıkevler, Erenköy, Hüsamettin Çelebi ve Mehmet Akif mahallelerinde şebeke bakımları devreye girecek. Özellikle Sille Ak Mahallesi ve Parsana bölgesindeki geniş sokak ağında sabah 09:00’dan öğleden sonraya kadar sürecek olan çalışmalar, iş yerleri ve evlerdeki rutini değiştirebilir. Kesintinin bitiş saatleri, sahadaki ekiplerin çalışmasına göre küçük farklılıklar gösterebileceği için tedbirli olmakta fayda var.
Meram’da Kaşınhanı ve Kavak Bölgelerine Dikkat
Meram ilçesinde kesintiler daha çok belirli odak noktalarında toplanmış durumda. Kaşınhanı Mahallesi’nin büyük bir bölümü ve Çarıklar bölgesi, sabah saatlerinden itibaren şebeke bakımı altına alınacak. Özellikle tarımsal faaliyetlerin veya küçük atölyelerin bulunduğu bu bölgelerde enerji kesintisi iş planlarını etkileyebilir. Kavak Mahallesi’nde ise ek tesis çalışmaları nedeniyle iki aşamalı bir kesinti programı uygulanacak. Sabah saatlerinde başlayacak olan ilk dilimin ardından, öğleden sonra 13:30 ile 18:00 saatleri arasında bölgenin genelinde elektriklerin kesik olması bekleniyor. Buzdolabı kapaklarını sık sık açmamak, içerideki soğuk havayı korumak adına bu uzun süreli kesintilerde en etkili yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.






