MENÜ
14 Haziran 2026 Pazar
DOLAR 46,2874 ▲ %0,15
EURO 53,6017 ▼ %0,16
ALTIN 6.277,08 ▲ %0,31

Konya’da Gizlenen Kene Isırığı Ölüm Getirdi!

Hastanede Saklanan Ölümcül Sır

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kırsal bölgelerde kene kabusu yeniden hortladı. Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşanan feci olay, ihmalin ve gizlenen gerçeklerin nasıl bir can kaybına yol açtığını gözler önüne serdi. İzmir’den memleketine tatile gelen yaşlı adam, vücuduna yapışan keneyi eşine çıkarttırıp doktorlardan gizleyince hayatını kaybetti.

Durumu Ağırlaşınca Gerçek Ortaya Çıktı

Edinilen bilgilere göre, İzmir’de yaşamını sürdüren 65 yaşındaki D.D., yaz mevsimini geçirmek amacıyla eşiyle birlikte Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Kayabaşı Mahallesi’ndeki evine geldi. Burada bahçe işleriyle uğraştığı sırada vücuduna kene yapışan yaşlı adam, durumu hafife aldı. İddiaya göre, eşinin kendi imkanlarıyla çıkardığı kene sonrası rahatsızlanan D.D., önce Derebucak Devlet Hastanesi’ne, ardından ise Beyşehir Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Ancak muayene sırasında sağlık ekiplerine kene ısırığı geçmişinden hiç bahsetmedi.

Tüm Müdahalelere Rağmen Kurtarılamadı

Şikayetleri giderek artan ve durumu ağırlaşan D.D., ileri tetkik ve tedavi için Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada durumu kritikleşen yaşlı adam, nihayet doktorlara evlerinin bahçesinde kene ısırığına maruz kaldığını ve bu kenayı eşinin çıkardığını itiraf etti. Bu hayati bilginin ardından doktorlar hemen harekete geçerek hastayı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle yoğun bakım ünitesine aldı.

Kene Isırmasında Asla Yapılmaması Gerekenler

Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren D.D., yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yaşlı adamın cenazesi, işlemlerinin ardından ailesi tarafından teslim alınarak doğup büyüdüğü Kayabaşı Mahallesi’nde toprağa verildi. Yaşanan bu acı kayıp, kene ısırıklarında erken teşhisin ve doğru müdahalenin önemini bir kez daha acı bir şekilde hatırlattı.

Uzmanlar, KKKA hastalığının özellikle İç Anadolu kesimlerinde ölümcül sonuçlar doğurabildiği konusunda uyarıyor. Vücuda yapışan kenelerin kesinlikle çıplak elle çıkarılmaması, üzerine alkol, kolonya veya sigara ateşi gibi maddelerin dokundurulmaması gerekiyor. Bu tür yanlış müdahaleler, kenenin virüslü salgısını doğrudan vücuda enjekte etmesine yol açıyor. En doğru yöntem, vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak kenenin uzman hekimler tarafından çıkarılmasını sağlamaktır.

Kaynak: Yenihaberden

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir