Konya’da 23 Nisan 2026 Hüzünlü Liste
Konya’da bugün, hayatın en çıplak gerçeği olan ayrılıklar şehrin sessizliğine karıştı. Konya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından paylaşılan güncel verilere göre, 23 Nisan 2026 Perşembe günü 13 hemşehrimiz aramızdan ayrıldı. Her bir isim, bu kadim şehrin sokaklarında bir iz bıraktı, her bir veda geride derin bir keder bıraktı. Şehrin farklı mezarlıklarından yükselen dualar, bugün gidenlerin ruhlarına eşlik ediyor. Yaşamın döngüsü içerisinde her gün yeni bir hikaye başlarken, bazı hikayeler ise bugün burada nihayete erdi.
Genç Vedalar ve Asırlık Çınarlar
Günün en sarsıcı haberlerinden biri, henüz hayatının baharında olan 36 yaşındaki Aynur Özkan’ın vefatı oldu. Genç bir ismin kaybı her zaman olduğu gibi yürekleri dağlarken, listenin diğer ucunda 97 yaşındaki Mevlüt Sağdıç’ın vefatı koca bir çınarın devrilişini simgeliyor. Bir asra yaklaşan ömrüyle Konya’nın tarihine, değişimine ve eski günlerine tanıklık etmiş olan Sağdıç, Üçler Mezarlığı’nda ebedi istirahatgahına uğurlandı. Ölümün yaşı olmadığını ve vaktin ne zaman geleceğinin bilinmediğini bir kez daha hatırlatan bu tablo, yaşamın kıymetini bizlere sessizce fısıldıyor.
Konya’da Bugün Vefat Edenlerin Listesi
Şehrin dört bir yanındaki mezarlıklarda bugün defin işlemleri gerçekleştirildi. Ailelerin, dostların ve komşuların omuzlarında son yolculuklarına uğurlanan vatandaşlarımızın isimleri ve defnedildikleri mezarlıklar şu şekilde açıklandı:
Aynur Özkan (36) – Yazır Mezarlığı, Yüksel Gül (83) – Yazır Mezarlığı, Hüseyin Ünal (51) – Hocacihan Mezarlığı, Ahmet Demirci (44) – Yazır Mezarlığı, Ramazan Yetiş (78) – Yazır Mezarlığı, Gülüzar Demirel (95) – Yazır Mezarlığı, Mehmet Pancar Dinç (88) – Kağnıcılar Mezarlığı, Ahmet Koyuncu (75) – Hocacihan Mezarlığı, Mevlüt Sağdıç (97) – Üçler Mezarlığı, Hatice Daşbadem (79) – Hocacihan Mezarlığı, Arife Tuğrul (53) – Hocacihan Mezarlığı, Hatice Alaşahin (71) – Hocacihan Mezarlığı, Şerife Kostak (90) – Karahüyük (Üçyol) Mezarlığı.
Şehrin Ortak Acısı ve Dayanışma
Konya, komşuluk hukukunun ve taziye kültürünün en güçlü olduğu şehirlerin başında geliyor. Vefat eden her bir vatandaşımız için kurulan taziye çadırları, okunan mevlid-i şerifler ve paylaşılan acılar, toplumsal bağlarımızı daha da kuvvetlendiriyor. Yazır Mezarlığı’ndan Hocacihan’a, Kağnıcılar’dan Üçler’e kadar şehrin her noktasında bugün hüzün hakim. Vefat edenlerin yakınları için bu zorlu süreçte belediye hizmetlerinin sağladığı kolaylıklar, acılı ailelerin omuzlarındaki yükü bir nebze de olsa hafifletiyor. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Konya halkına sabır ve başsağlığı dileriz.






