Şehir Protokolü ve Vatandaşlar Bayramlaşma Töreninde Buluşuyor
Konya’da manevi duyguların doruğa çıktığı bir gün yaşanıyor. Şehir sakinleri, geleneksel bayramlaşma töreni için Taş Bina Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir araya gelecek. Saat 11.00 itibarıyla başlayacak olan bu anlamlı etkinlikte, Vali İbrahim Akın ve il protokolü vatandaşlarla kucaklaşarak bayramın bereketini paylaşacak. Bu tür etkinlikler, şehrin kültürel mirasının korunması ve toplumsal bağların güçlenmesi açısından büyük önem taşıyor.
Konyaspor Türkiye Kupası Finali İçin Sahaya Çıkıyor
Yeşil-beyazlı taraftarların nefesini tuttuğu an geldi. Konyaspor, Türkiye Kupası Finali mücadelesinde akşam saat 20.45’te Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Şehrin her köşesinde bayrakların asıldığı ve marşların yankılandığı bugün, kupanın Konya’ya getirilmesi en büyük temenni. Takımın son antrenmanlardaki performansı ve teknik direktörün taktik hamleleri, spor camiasında en çok konuşulan konuların başında geliyor. Final heyecanı, sadece sahadaki oyuncular için değil, tüm şehir ekonomisi ve sosyal hayatı için de büyük bir itici güç oluşturuyor.
Kültür Sanat ve Festival Alanlarında Tüketiciye Uyarılar
Karatay Belediyesi tarafından hazırlanan ve geleneksel motiflerin en zarif hallerini yansıtan Tezhip Sergisi, Karatay Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Sanatın iyileştirici gücünden faydalanmak isteyenler için bu sergi 25 Mayıs tarihine kadar açık kalacak. Diğer yandan M1 Konya AVM’de düzenlenen Bayram Fest, hediyelik eşya meraklılarını bekliyor. Ancak uyanık bir tüketici olarak festival alanlarındaki ‘şok indirim’ tabelalarına karşı dikkatli olmalısınız. Gerçekten indirimde olan ürünleri, piyasa araştırması yapmadan satın almamak ve özellikle garanti belgesi gerektiren elektronik veya dayanıklı ürünlerde belgeleri mutlaka kontrol etmek, bütçenizi korumanın en pratik yoludur.
Meteorolojiden Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı
Bugün dışarı çıkmayı planlayan Konyalıların şemsiyelerini yanına almasında fayda var. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, şehir genelinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. En düşük hava sıcaklığının 12, en yüksek ise 22 derece civarında olacağı tahmin ediliyor. Özellikle akşamki maç saati ve bayram ziyaretleri sırasında oluşabilecek ani yağışlara karşı tedbirli olunmalı. Yağışın tarım arazileri için bereket getirmesi beklense de, şehir merkezinde su baskını risklerine karşı yerel yönetimlerin uyarıları takip edilmeli.
Tarihte Bugün ve Sosyal Yaşamın Nabzı
Tarihin tozlu sayfalarına bakıldığında 1971’deki Bingöl depremi gibi acı hatıralar ve Türk futbolunun efsane ismi Tanju Çolak’ın gol rekoru gibi başarılar dikkat çekiyor. Günün manevi rehberliğinde ise namaz vakitlerine uyum sağlamak isteyenler için imsak vaktinin 03:47’de başladığını, yatsı ezanının ise 21:39’da okunacağını hatırlatmakta yarar var. Şehirdeki sinema salonlarında vizyona giren ‘Siccin 9’ ve ‘Mortal Kombat II’ gibi yapımlar, günün yorgunluğunu sinema koltuğunda atmak isteyenler için farklı alternatifler sunuyor.






