Emniyet Genel Müdürlüğü 500 Destek Personeli Alacak
Konya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından istihdam edilmek üzere 500 sözleşmeli destek personeli (hizmetli) alımı yapılacağını duyurdu. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilecek personellerin belirlenmesinde, adayların 2024 KPSS ortaöğretim P94 puanı esas alınacak.
EGM Hizmetli Alımı Başvuru Şartları Neler?
Yayımlanan resmi ilana göre adaylarda aranan genel ve özel şartlar şu şekildedir: Herhangi bir ortaöğretim programından mezun olunması, 1 Ocak 2026 tarihi itibarıyla 25 yaşını tamamlamış, 35 yaşını ise doldurmamış olması gerekmektedir. Ayrıca, adayların 2024 KPSS ortaöğretim P94 puan türünden en az 60 puan almış olması şartı aranmaktadır. KPSS puan sıralamasına göre en yüksek puandan başlanarak yapılacak değerlendirme neticesinde, ilan edilen kadro sayısının 5 katı kadar aday sözlü ve/veya uygulamalı sınava katılım hakkı kazanacaktır.
Başvuru Tarihleri ve Saat Detayı
EGM sözleşmeli personel alımı için başvurular bugün itibarıyla başlamış olup, süreç 20 Temmuz 2026 ile 24 Temmuz 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Adayların müracaat işlemlerini en geç 24 Temmuz 2026 günü saat 23.59’a kadar tamamlaması gerekmektedir.
Kaynak: Yenihaberden






