Konya’da Bayram Coşkusu ve Sektörel Beklentiler
Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Bulut, Kurban Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda hem manevi değerlere vurgu yaptı hem de kentin ekonomik lokomotifi olan inşaat sektörünün mevcut durumuna ışık tuttu. Bayramların getirdiği paylaşma ve dayanışma ruhunun toplumsal bağları güçlendirdiğini belirten Bulut, hemşerilerinin bayramını kutlarken sektör temsilcilerine de önemli mesajlar verdi.
“2026 Yılının İlk Yarısını Geride Bıraktık”
Yılın ilk yarısının tamamlanmasıyla birlikte ekonomik dengelerin ve sektörel hareketliliğin masaya yatırıldığı bu günlerde Adem Bulut, KOMÜT üyelerinin önümüzdeki süreçteki çalışmalarına dikkat çekti. İnşaat sektörünün Konya genelindeki istihdam ve konut üretimi açısından kritik bir öneme sahip olduğunu hatırlatan Bulut, yeni iş birliklerinin ve projelerin kentin ekonomik refahına doğrudan katkı sağlayacağını ifade etti. Sektör temsilcilerinin yılın geri kalanında daha verimli ve başarılı işlere imza atması yönündeki temennilerini paylaştı.
Küresel Sorunlar ve Toplumsal Dayanışma Vurgusu
Konya halkının ve Müslüman coğrafyasının zorlu bir dönemden geçtiğine işaret eden KOMÜT Başkanı, özellikle Filistin’de yaşanan insani drama sessiz kalmadı. Zulmün bir an önce son bulması gerektiğini belirten Bulut, coğrafyadaki savaş ve gerilim ortamının yerini kalıcı bir huzur ve sükûnete bırakmasını canı gönülden dilediğini vurguladı. Bayramın sadece kurban kesmekten ibaret olmadığını, asıl amacın muhtaç durumdaki insanlarla el uzatmak ve küresel vicdanı harekete geçirmek olduğunu dile getirdi.
Sektörün Geleceği Vatandaşın Günlük Hayatını Nasıl Etkileyecek?
İnşaat ve konut sektörü, Konya sokaklarındaki her bir vatandaşın bütçesini yakından ilgilendiriyor. KOMÜT’ün vizyonu doğrultusunda atılacak yeni adımların, önümüzdeki dönemde konut arzı ve fiyat dengeleri üzerinde belirleyici olması bekleniyor. Adem Bulut, tüm bu zorlu ekonomik süreçlere rağmen umut dolu bir tablo çizerek, başta KOMÜT üyeleri olmak üzere tüm Konyalı vatandaşların bayramını en samimi duygularıyla tebrik ettiğini belirtti. Huzur, sağlık ve başarının her haneye ulaşmasını dileyen başkan, bayramın manevi ikliminin tüm şehri sarmasını temenni etti.
Kaynak: Yenihaberden






