MENÜ
07 Haziran 2026 Pazar
DOLAR 46,1116 ▲ %0,02
EURO 53,1487 ▼ %0,94
ALTIN 6.409,16 ▼ %3,23

Gençliğin Geleceği İçin Konya’da Güç Birliği Kararı

Konya’nın sosyal ve kültürel dokusunu güçlendirecek stratejik bir buluşma, kentin gelecek projeksiyonunda önemli bir kilometre taşı olarak kayıtlara geçti. Şehrin dinamik sivil toplum kuruluşlarından birinin başkanı olan Sayın Öztürk, Konya İl Müdürü Muzaffer Çintimar’ı makamında ziyaret ederek, kentin en değerli sermayesi olan çocuklar ve gençler üzerine kapsamlı bir istişare gerçekleştirdi. Bu ziyaret, sadece bir nezaket buluşması olmanın ötesinde, kamu ve sivil toplum kuruluşu (STK) iş birliğinin yerel yönetimlerdeki dönüştürücü gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Geleceğin Mimarları İçin Stratejik Ortaklık

Görüşmenin ana eksenini oluşturan gençlik projeleri, modern şehircilik anlayışında toplumsal huzurun anahtarı olarak kabul ediliyor. Başkan Öztürk, derneğin bugüne kadar yürüttüğü titiz çalışmaları detaylandırırken, özellikle dezavantajlı gruplara yönelik eğitim ve sosyal entegrasyon hamlelerinin altını çizdi. Uzmanlar, bu tür kurumsal temasların, genç kuşakların aidiyet duygusunu artırdığını ve toplumsal suç oranlarını minimize ettiğini vurguluyor. Görüşmede, gençlerin dijital çağın getirdiği zorluklarla başa çıkabilmesi ve geleneksel değerlerle modern becerileri harmanlayabilmesi adına atılacak somut adımlar üzerinde mutabık kalındı. Öztürk, Çintimar’a gösterdiği samimi ilgi ve projelere verdiği vizyoner destek için teşekkürlerini iletirken, ortak çalışma kültürünün Konya’nın sosyal gelişimine ivme kazandıracağını belirtti.

Sivil Toplum ve Kamu El Ele: Yeni Bir Dönem

Konya İl Müdürü Muzaffer Çintimar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, devletin sağladığı olanakların STK’ların sahadaki enerjisiyle birleştiğinde ortaya çıkan sinerjinin paha biçilemez olduğunu ifade etti. Çintimar, özellikle çocuklar için hayata geçirilen projelerin, bir şehrin yarınlarını inşa etmek anlamına geldiğini belirterek derneğin özverili çalışmalarını takdirle karşıladı. Şehre yeni atanan Çintimar’a “Konya’ya hoş geldiniz” temennisinde bulunan Öztürk’ün bu jesti, bürokrasi ve sivil irade arasındaki uyumun da bir sembolü oldu. Bu tür iş birliklerinin önümüzdeki dönemde Konya genelinde spor, kültür ve bilim kampları gibi somut çıktılarla taçlandırılması bekleniyor. Toplumsal kalkınmanın tabandan tavana doğru yayılması hedefiyle gerçekleştirilen bu buluşma, Konya’nın genç dostu şehir kimliğini bir adım daha ileriye taşıyacak.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir