Halkapınar ile Ereğli arasındaki yol çalışmalarının başlamasıyla beraber Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Vardar, şantiye alanına giderek incelemelerde bulundu. Yetkililerden süreçle ilgili teknik bilgi alan Vardar, projenin mevcut durumu üzerine değerlendirmeler gerçekleştirdi.
Ulaşım Güvenliği ve Konforu Artacak
Halkapınar-Ereğli arasındaki güzergahın yenilenmesi sayesinde sürüş güvenliğinin üst seviyeye taşınması, ulaşımın konforlu hale gelmesi ve bölge halkına sunulan seyahat olanaklarının iyileştirilmesi hedefleniyor. Yatırımın tamamlanmasının ardından hem sürücülerin hem de yayaların daha emniyetli bir yolu kullanması öngörülüyor.
Ankara Ziyaretinin Etkisi
Geçtiğimiz nisan ayında Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Vardar ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret etmişti. Bu görüşmede Halkapınar–Ereğli yol projesi masaya yatırılmış ve talepler iletilmişti. Söz konusu temasların ardından çalışmaların başlaması ilçede sevinçle karşılandı.
Belediye Başkanından Teşekkür Mesajı
Çalışmaların sahaya inmesiyle ilgili konuşan Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Vardar, projeye destek veren isimlere teşekkür ederek, “Sayın Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na, Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici’ye ve katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Uzun zamandır beklenen projenin bitirilmesiyle iki ilçe arasındaki ulaşım standardının önemli ölçüde yükselmesi bekleniyor.
Kaynak: Ereglihaberleri





