Ereğli’de Semt Pazarları İçin Yerler Belirlendi
Konya’nın Ereğli ilçesinde, özellikle TOKİ konutlarının yoğun olarak yer aldığı Toros ve Hıdırlı mahallelerinde yaşayan vatandaşların uzun süredir beklediği semt pazarı kararı belediyeden çıktı. Alınan karar doğrultusunda, her iki mahallede de Cuma günleri semt pazarı kurulması kararlaştırıldı.
Yeni Pazar Alanlarının Konumları Netleşti
Belediye tarafından yapılan planlamaya göre kurulacak pazarların adresleri belirlendi. Toros Mahallesi’nde Bolkar, Üniversite ve TOKİ caddeleri arasında kalan 94502 ve 94503 numaralı sokaklarda tezgah kurulacak. Hıdırlı Mahallesi’nde ise pazar alanı Mustafa Seyran Caddesi üzerindeki 90719 numaralı sokak olarak açıklandı.
Esnaf Başvuruları 3 Ağustos’ta Başlıyor
Ereğli Belediyesi, kurulacak yeni pazar yerleri için esnaf müracaatlarının başlayacağını duyurdu. Pazarcı esnafının, 3 Ağustos ile 12 Ağustos tarihleri arasında Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne giderek şahsen başvuru yapması gerekiyor. Pazarların resmi olarak hangi tarihte faaliyete geçeceği ise henüz paylaşılmadı.
Kaynak: Ereglihaberleri






