Ereğli’de 13 Haziran 2026 Vefat Edenler
Konya’nın Ereğli ilçesinde 13 Haziran 2026 Cumartesi günü yaşamını yitiren vatandaşlarımızın vefat haberleri, aileleri ve sevenleri başta olmak üzere tüm ilçeyi derin bir üzüntüye boğdu. Bugün ebediyete uğurlanan hemşehrilerimizin cenaze bilgileri, defin yerleri ve aile yakınlarına dair detaylar belirlendi. Ereğli halkı, kaybettikleri komşularını ve yakınlarını son yolculuklarında yalnız bırakmadı.
Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımızın Bilgileri
Nuriye Ekici: Aslen Ereğlili olan ve Gülbahçe Mahallesi 81 Evler sakinlerinden merhume Nuriye Ekici vefat etmiştir. Merhum İbrahim Ekici’nin eşi, merhum Erden Ekici ile Yasemin Ekici’nin anneleri, Eren ve Erdi Ekici’nin babaanneleri olan Nuriye Ekici’nin cenazesi, Ulu Camii’nde kılınan öğle namazının ardından dualarla Cinler Mezarlığı’na defnedilmiştir.
Mehmet Ertürk: Aslen Halkapınar ilçesinden olan ve orada ikamet eden merhum Mehmet Ertürk yaşamını yitirmiştir. Merhum Hacı Selahattin Ertürk’ün oğlu olan Mehmet Ertürk’ün cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Halkapınar’da toprağa verilmiştir.
Ayşe Çetin: Aslen Ereğli’nin Kargacı Mahallesi sakinlerinden olan merhume Ayşe Çetin vefat etmiştir. Şeyh Ömer Eryaman’ın kızı, merhum Celal Çetin’in eşi; Haluk, Yusuf, Ömer ve Derya’nın anneleri, Haluk Akbulut’un kayınvalidesi olan Ayşe Çetin’in cenazesi, Ulu Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Cahı Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanmıştır.
Hüseyin Sanıyar: Aslen Halkapınar ilçesine bağlı Körlü köyünden olan ve Ereğli Yunuslu Mahallesi’nde ikamet eden merhum Hüseyin Sanıyar hayatını kaybetmiştir. Halil oğlu Hüseyin Sanıyar’ın cenazesi, öğle namazını müteakip Ulu Camii’nden kaldırılarak Zambasan Mezarlığı’nda defnedilmiştir.
Gülseren Güney: Aslen Ereğli’nin Bulgurluk Mahallesi’nden olan merhume Gülseren Güney vefat etmiştir. İzzet ve Zülfü’nün kızları; Ali, emekli zabıta memuru Metin, Ercan, Ersin, Mehmet ve Turgay’ın kız kardeşleri; Şoförler Odası Eski Başkanı Celal Güney’in eşi; Sezai, Cumali ve Bülent Güney’in anneleri olan Gülseren Güney’in cenazesi, ikindi namazını müteakip Ulu Camii’nde kılınan namazın ardından Eski Meydanbaşı Mezarlığı’na defnedilmiştir.
Ereğli Toplumsal Dayanışmasını Sürdürüyor
Ereğli ve çevresindeki mahallelerde vefat eden vatandaşlarımızın ardından düzenlenen cenaze merasimleri, bölgedeki güçlü toplumsal dayanışmayı bir kez daha gözler önüne seriyor. Ulu Camii, her cenazede olduğu gibi bugün de acılı ailelerin acısını paylaşmak isteyen çok sayıda vatandaşın katılımıyla dolup taştı. İlçe sakinleri, taziye evlerinde bir araya gelerek kederli ailelerin yükünü hafifletmeye çalışıyor. Bizler de vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Ereğli halkına başsağlığı dileriz.
Kaynak: Ereglihaberleri






