Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesi Köşk Mahallesi’nde meydana gelen heyelan, bölgedeki istinat duvarının çökmesine yol açtı. Olayın ardından hızla harekete geçen Yeşilhisar Belediyesi ekipleri, göçüğün yaşandığı alanda kapsamlı bir yenileme çalışması başlatarak duvar yapımını kısa sürede tamamladı.
Başkan Taşyapan Sahada İncelemelerde Bulundu
Heyelan bölgesinde risklerin azaltılması amacıyla başlatılan diğer duvar inşaatlarında ise çalışmalar kesintisiz sürüyor. Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, yürütülen faaliyetleri yerinde denetleyerek teknik ekipten bilgi aldı. Başkan Taşyapan, planlanan işlerin bir bölümünün bittiğini, kalan kısımlarda ise işlemlerin hızla ilerlediğini belirtti.
Heyelan Bölgesindeki Güvenlik Önlemleri Artırılıyor
Gerçekleştirdiği denetimler sonrasında açıklama yapan Belediye Başkanı Halit Taşyapan, Köşk Mahallesi’nde heyelan sebebiyle yıkılan istinat duvarının yenilenmesi sürecini tamamladıklarını ifade etti. Taşyapan, aynı mevkide yapımı süren diğer duvar projelerini de yakından takip ettiklerini belirterek, sahada gayret gösteren personele kolaylıklar, belediye ve devlet kademelerine ise güç temennisinde bulundu.
Kaynak: Kayseri Olay






