Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde dün gün ortasında yaşanan bıçaklı saldırı, mahalle sakinlerinde büyük panik yarattı. Tacettin Veli Mahallesi Özer Sokak üzerinde meydana gelen olayda, iki genç arasında başlayan sözlü tartışma kısa sürede kanlı bir hesaplaşmaya dönüştü. Çevredeki vatandaşların korku dolu gözlerle izlediği olayda, 20 yaşındaki Y.B.D. bacağından aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı.
Sokak Ortasında Sözlü Tartışma Kanlı Bitti
İddialara göre olay, iki genç arasında yaşanan ‘kız meselesi’ yüzünden başladı. Sokakta karşı karşıya gelen taraflar arasında ilk olarak sözlü sataşmalar yaşandı. Sözlü tartışmanın dozu saniyeler içinde artarak fiziki kavgaya dönüştü. Kimliği henüz belirlenemeyen saldırgan, yanındaki bıçağı çekerek Y.B.D.’yi hedef aldı. Aldığı darbeyle bacağından yaralanan genç adam, can havliyle kaçmaya çalıştı. Sokak ortasında yaşanan bu dehşet anları, çevredeki iş yerlerinin kameralarına yansırken mahalle halkı büyük korku yaşadı.
Yaralı Genç Esnafa Sığınarak Canını Kurtardı
Kanlar içinde kalan Y.B.D., saldırgandan kaçarak en yakındaki bir esnafa sığındı. Genç adamın yardım çığlıklarını duyan çevre esnafı, hemen duruma müdahale ederek yaralı genci koruma altına aldı. Bir yandan gence ilk müdahaleyi yapan esnaflar, diğer yandan durumu acil çağrı merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi. Sağlık ekipleri, olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralı genci Kayseri Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Tedavi altına alınan gencin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Polis Kaçan Şüphelinin Peşinde
Saldırının ardından ara sokaklara kaçarak izini kaybettiren şüpheliyi yakalamak için polis ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri, kavganın yaşandığı sokakta ve esnafa sığınılan dükkanda detaylı incelemelerde bulundu. Görgü tanıklarının ifadelerine başvuran ve güvenlik kamerası kayıtlarını mercek altına alan emniyet güçleri, saldırganın kimliğini tespit etmek ve yakalamak için operasyonları sürdürüyor. Mahalle sakinleri ise bu tür gençlik kavgalarının bölgede huzuru kaçırdığını belirterek güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep ediyor.
Kaynak: Kayseri Olay






