Mahmut Şahin’den Melikgazi Belediyesi’ne Tepki
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Kayseri’deki Melikgazi Belediyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, belediyenin kendi mahalleleri için yoğun taleplerde bulunan muhtarları görmezden geldiğini ileri sürdü. Şahin, bu uygulamanın son derece yanlış bir yöntem olduğunu ifade etti.
Resmi makamlar tarafından yasal yetkilere ve yargı kararlarına dayanılarak çeşitli kurum ve şirketlere kayyum görevlendirmesi yapıldığını hatırlatan Şahin, bazı yerel yönetimlerin de benzer bir hevesle hareket ederek seçilmiş muhtarları bypass etmeye çalıştığını iddia etti.
“Muhtarların Yok Sayılması Kabul Edilemez”
Melikgazi Belediyesi’nin, sorumluluk alanındaki sorunları sürekli olarak aktaran ve çözüm talep eden muhtarları bilerek devre dışı bıraktığını savunan Şahin, belediyenin muhtarlar yerine kendi belirlediği temsilcileri muhatap aldığını belirtti. Demokrasinin ve halk iradesinin önemine vurgu yapan Şahin, seçimle göreve gelen muhtarların yok sayılmasının doğru olmadığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara verdiği değer ortadayken bu tavrın sergilenmesini eleştirdi.
“Siyaseten Sonunuzu Getirir”
Bu tür yönetim anlayışlarının siyasi açıdan olumsuz sonuçlar doğuracağını dile getiren Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, önceliğin ilçeyi daha yaşanabilir ve güzel bir hale getirmek olması gerektiğini söyledi. Şahin, muhtarları etkisizleştirmeye çalışmak yerine yerel demokrasinin bu temel unsuruna saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.
Kaynak: Kayseri Olay






