MENÜ
04 Haziran 2026 Perşembe
DOLAR 45,9587 ▲ %0,03
EURO 53,3597 ▼ %0,26
ALTIN 6.550,71 ▼ %1,22

Kayseri’de Kuraklık Korkusu Bitti: Şükür Duası Başladı

Kayseri genelinde haftalardır etkisini sürdüren yoğun yağış dalgası, hem kent yaşamında hem de tarım arazilerinde dengeleri değiştirdi. Bir yanda ani sel baskınları ve altyapı sorunları yaşanırken, diğer yanda tarım üreticileri ve köylüler bu durumu toprağa can suyu veren büyük bir bereket olarak görüyor. Geçtiğimiz yıllarda kuraklık endişesiyle yağmur duasına çıkan Kayserililer, bu yıl tam tersi bir tabloyla şükür duası yapmaya başladı.

Develi’de Çiftçiler Yağmur İçin Bir Araya Geldi

Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Çöten Mahallesi sakinleri, tarımsal üretimin geleceği açısından hayati önem taşıyan yağışların ardından anlamlı bir şükür duası organize etti. Mahalle halkının yoğun katılım gösterdiği bu geleneksel etkinliğe Develi Belediye Başkanı Adem Şengül de eşlik ederek vatandaşların sevincine ortak oldu. Bölgedeki tarımsal verimliliği katlayacağı öngörülen bol yağışlar, özellikle buğday, arpa ve yem bitkileri üreticileri arasında büyük bir memnuniyet dalgası yarattı. Çiftçiler, toprağın uzun yıllardır bu kadar suya doymadığını dile getirdi.

Barajlardaki Doluluk Oranları Yükselişte

Son dönemde İç Anadolu genelinde yaşanan mevsim normallerinin üzerindeki yağışlar, sadece tarım arazilerini değil, kentin su ihtiyacını karşılayan barajlardaki doluluk oranlarını da kritik seviyede yukarı taşıdı. Su kaynaklarının beslenmesi ve baraj havzalarındaki su seviyesinin rekor seviyelere yaklaşması, önümüzdeki yaz döneminde yaşanabilecek olası kuraklık risklerini tamamen ortadan kaldırdı. Uzmanlar, bu yağışların toprak altı su rezervlerini de zenginleştirdiğini ve bu durumun önümüzdeki birkaç yılın tarım planlamasını olumlu etkileyeceğini vurguluyor.

Aşırı Yağışlara Karşı Altyapı Önlemleri Artırılıyor

Tarım kesimi yağışlardan memnun olsa da, şehir merkezinde ve bazı ilçelerde yaşanan su taşkınları belediye ekiplerini alarma geçirdi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, tarımsal arazilerin zarar görmemesi ve yerleşim yerlerinde su baskınlarının önlenmesi adına tahliye kanallarının temizliği ve altyapı güçlendirme çalışmalarına hız verdi. Yetkililer, tarımsal bereketi korurken vatandaşların günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi için koordineli bir çalışma yürütüyor.

Belediye ekipleri, yağışların getirdiği bereketin yanı sıra olası sel risklerine karşı da sahada aktif nöbet tutuyor. Özellikle kırsal mahallelerdeki tarım yollarının açık tutulması ve dere yataklarının temizlenmesi için iş makineleri aralıksız çalışıyor. Develi Belediye Başkanı Adem Şengül, yerel yönetim olarak çiftçilerin her zaman yanında olduklarını ve üretimin kesintisiz sürmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini açıkladı.

Kaynak: Kayseri Olay

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir