Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde, kimliği belirlenemeyen bir kadın şüpheli, bebek arabasının üzerine bırakılan cüzdanı çalarak kayıplara karıştı. İnönü Bulvarı’ndaki bir pastanede yaşanan hırsızlık anı güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.
Olay, Melikgazi ilçesi İnönü Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren bir pastanede meydana geldi. Alınan bilgilere göre, yabancı uyruklu bir kadın çocuklarıyla birlikte alışveriş yapmak amacıyla pastaneye girdi. Bu esnada çocuğunun dışarıya doğru yöneldiğini fark eden kadın, arkasından gitmek için cüzdanını bebek arabasının üzerine bıraktı. Durumu fırsat bilen ve müşteri gibi davranarak içeriye giren şüpheli kadın, bebek arabasındaki cüzdanı saniyeler içinde çalarak uzaklaştı.
“Mağduriyetimizin Giderilmesini İstiyoruz”
Hırsızlık mağduru kadının eşi Erkan Alıcı, şüphelinin yakalanması ve yaşadıkları mağduriyetin son bulması için yetkililere çağrıda bulundu. Olay gününü anlatan Alıcı, eşinin tramvay durağından indikten sonra alışveriş için pastaneye girdiğini, bu esnada pembe kıyafetli bir kadının eşini takip ederek cüzdanı çaldığını belirtti.
Çalınan cüzdan nedeniyle hem maddi hem de resmi belgeler açısından büyük bir çıkmaza girdiklerini ifade eden Erkan Alıcı, “Eşimin çalınan cüzdanında yurt dışı kimliği, Göç İdaresi’nin verdiği kimlik belgesi, çocukların kimlikleri, kredi kartlarımız ve yaklaşık 5 bin TL nakit para bulunuyordu. Çalınan belgeleri yeniden temin etmek için şimdiden 10 bin TL harcama yaptım. Ancak eşimin asıl kimlik kartını alabilmesi için yurt dışına gitmesi gerekiyor ve bunun uçak bileti maliyeti yaklaşık 120 bin TL’yi buluyor. Yetkililerden bu konuya el atmalarını ve şüphelinin yakalanarak cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.
Kaynak: Kayseri Olay






