MENÜ
09 Haziran 2026 Salı
DOLAR 46,1076 ▲ %0,13
EURO 53,2171 ▲ %0,24
ALTIN 6.413,04 ▲ %0,06

Kapı aralığından uzatılan telefon hayat kurtardı!

Kapıyı Açtırmak İçin Zamana Karşı Yarış Başladı

Kayseri’nin Kocasinan ilçesi, Mevlana Mahallesi Akşemsettin Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir binada, saniyelerle yarışılan dramatik bir kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. Eşinden ayrıldıktan sonra ağır bir bunalım sürecine giren ve çevresiyle iletişimini tamamen kesen F.T. isimli vatandaştan haber alamayan yakınları, durumu vakit kaybetmeden yetkililere bildirdi. İhbarın ardından olay yerine hızla intikal eden emniyet güçleri, kapalı kapıların ardında yaşanan trajediyi önlemek için sıra dışı bir yönteme başvurdu.

Olay yerine gelen polis ekipleri, dairenin kapısını defalarca çalmalarına rağmen içeriden hiçbir yanıt alamadı. Durumun ciddiyetini kavrayan ve içerideki kişinin hayatından endişe eden ekipler, saniyelerin bile büyük önem taşıdığı anlarda hızlıca harekete geçti. İlk olarak kilitli olan çelik kapıyı özel bir kart yardımıyla aralamayı başaran ekipler, bu kez de kapının arkasındaki emniyet mandalı engeline takıldı. Kapının tamamen açılmasını engelleyen bu mandal, içeride ne olup bittiğini görmeyi imkansız hale getiriyordu.

Kameralı Telefonla Gelen Mucizevi Müdahale

İçeriye doğrudan giremeyen ve kapıyı kırmadan önce içerideki durumu tespit etmek isteyen polis memurları, son derece yaratıcı ve soğukkanlı bir hamle yaptı. Bir cep telefonunun kamerasını video kayıt moduna alarak kapının aralığından içeriye doğru uzatan ekipler, ekran görüntüsünden içeriyi taramaya başladı. Telefon ekranına yansıyan görüntüler, dairedeki dehşeti gözler önüne serdi. Bunalıma giren F.T.’nin elindeki bıçakla kendisine ciddi şekilde zarar vermeye başladığı o anlar, polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Kapı Kırıldı, Zamana Karşı Mücadele Kazanıldı

Kendine zarar verme eyleminin başladığını gören emniyet güçleri, daha fazla vakit kaybetmedi. Güvenlik mandalıyla kilitli olan kapıyı büyük bir hızla kırarak içeri giren ekipler, şahsı anında etkisiz hale getirerek elindeki kesici aleti aldı. Olay yerinde hazır bekletilen 112 Acil Sağlık ekipleri, yaralanan adama ilk müdahaleyi evde gerçekleştirdi. Ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırılan F.T.’nin tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Şehir yaşamının getirdiği yalnızlık, ailevi krizler ve psikolojik destek mekanizmalarının önemi bu olayla bir kez daha gözler önüne serildi.

Kaynak: Kayseri Olay

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir