Kayseri Erciyes Dağı’nda bulunan ve geçen yıl kuraklık nedeniyle tamamen kuruyan Tekir Göleti, eriyen kar suları ve yoğun yağışların ardından yeniden suyla doldu.
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre, 1990 yılında tarımsal sulama ve taşkın koruma amacıyla inşa edilen gölet, 1 milyon 680 bin metreküp su depolama hacmine sahip. Geçtiğimiz yaz mevsiminde yaşanan aşırı kuraklık yüzünden tabanı tamamen kuruyan gölet, bu yıl havzanın aldığı yoğun yağışlar ve zirvedeki karların hızla erimesiyle eski doluluğuna ulaştı. Su seviyesinin hızla yükselmesi nedeniyle gölet çevresine konaklama amacıyla kurulan bazı kamp çadırları da su altında kaldı.
Ziyaretçiler Değişimi Yakından Gözlemliyor
Bölgeyi ziyaret eden Mustafa Maraşlı, geçmiş dönemde yaşanan kuraklığın göleti ciddi derecede etkilediğini belirtti. Geçen yıl gölet tabanındaki toprakta derin çatlaklar oluştuğunu ve karşı kıyıya yürüyerek geçebildiklerini ifade eden Maraşlı, Erciyes’in zirvesindeki karların erimeye devam etmesiyle su seviyesinin daha da artacağını öngördüğünü dile getirdi.
Yağışların bölgeye bereket getirdiğini aktaran Zahide Tokma ise geçtiğimiz sene tamamen kuru olan alanda bu yıl kar ve yağmur sularıyla birlikte su bolluğu yaşandığını, bu durumun tarım arazileri ve bölge doğası için umut verici olduğunu kaydetti.
Kaynak: Kayseri Olay






