CHP Kayseri Teşkilatında Görev Değişimleri
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mahkemenin butlan kararı sonrası göreve gelmesinin ardından, Kayseri il ve ilçe teşkilatlarında yönetim değişiklikleri gerçekleştirildi. Yapılan yeni atamalar parti içinde hareketliliğe ve tartışmalara neden oldu.
Kılıçdaroğlu liderliğindeki genel merkez, Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Göbaşı’nı görevden alarak yerine Okan Marzıoğlu’nu tayin etti. İlçe teşkilatlarında da yapılandırmaya giden yönetim; Kocasinan İlçe Başkanlığına Neşe Nasıroğlu’nu, Talas İlçe Başkanlığına Hasan Çetin’i ve Melikgazi İlçe Başkanlığına ise Ergün Canbulat’ı getirdi.
Belediye Başkanları ve Meclis Üyelerinden Dikkat Çeken Ziyaretler
Butlan kararına ilk etapta tepki gösteren Akkışla Belediye Başkanı Mehmet Arslan, daha sonra yeni atanan İl Başkanı Okan Marzıoğlu’nu makamında ağırlayarak destek pozu verdi. Benzer bir gelişme Kocasinan ilçesinde de yaşandı. CHP’li Kocasinan Belediye Meclis Üyeleri, atanan yeni ilçe yönetimiyle bir araya geldi.
Meclis Üyelerinden Grup Toplantısı Paylaşımı
Kocasinan Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı öncesinde gerçekleşen buluşmaya dair detaylar sosyal medyadan paylaşıldı. CHP Kocasinan resmi hesabından yapılan açıklamada, meclis üyeleriyle grup toplantısı yapıldığı belirtilerek, halkçı belediyecilik anlayışıyla Kocasinan için çalışmaya devam edileceği vurgulandı. Toplantıya katılan meclis üyeleri Zeki Gümüş, Ümit Tugay Koca, Suat Yıldırım ve İhsan Aydın’ın yeni yönetimle yan yana gelmesi parti içi saflaşma tartışmalarını beraberinde getirdi.
Parti İçi Tepkiler Gecikmedi
Yaşanan bu gelişmelere CHP üyesi Avukat Emre Ayan tepki gösterdi. Ayan, sosyal medya üzerinden yaptığı değerlendirmede, tarafların netleşmesinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek demokrasiden yana olan partililere selam iletti. Gelişmelerin ardından diğer belediye başkanları ve meclis üyelerinin takınacağı tavır merakla bekleniyor.
Kaynak: Kayseri Olay






