Belediye Tesislerinin Enerjisi Güneşten Karşılanacak
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Cırgalan Mahallesi’nde inşa edilen 6,4 megavat kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesindeki çalışmalarda sona gelindiğini açıkladı. 104 bin metrekarelik alana kurulan dev tesisin, Temmuz ayı sonu itibarıyla enerji üretimine başlaması hedefleniyor.
Temmuz Sonunda Enerji Üretimi Başlıyor
Projenin teknik detayları ve takvimi hakkında yerinde inceleme yapan Başkan Çolakbayrakdar, panellerin montaj işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Kablolama ve diğer teknik süreçlerin ardından sistemin devreye alınacağını kaydeden Çolakbayrakdar, bu yatırımın belediye bütçesine büyük bir tasarruf sağlayacağını vurguladı.
Kocasinan Belediyesi’ne ait tüm sosyal tesislerin, atölyelerin ve elektrikli araçların enerji ihtiyacının bu santralden karşılanacağını ifade eden Çolakbayrakdar, belediyenin enerji alanında kendi kendine yeten bir yapıya bürüneceğini dile getirdi. Yatırımın tamamlanmasıyla birlikte Fen İşleri, Park Bahçeler ve agrega tesisleri gibi tüm birimlerin elektrik giderleri güneş enerjisinden karşılanacak.
Kaynak: Kayseri Olay






