Sincan Cezaevi Önünde Karşılama
Evrensel gazetesi Ankara muhabiri Doğa Baskan, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” iddiasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklanmasının ardından Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi. Taslak halindeki bir içeriğin yanlışlıkla internet sitesinde kısa süreliğine yayımlanması gerekçesiyle cezaevine gönderilen Baskan, tahliye kararının ardından serbest bırakıldı.
Cezaevi çıkışında gazeteci Doğa Baskan’ı, mesai arkadaşları ve avukatları karşıladı. Sincan Kadın Kapalı Cezaevi önünde kısa bir açıklama yapan Baskan, cezaevinde bulunduğu süreçte mesleki sorumluluklarını ve toplumun farklı kesimlerinin hak arama mücadelelerini düşündüğünü ifade etti.
Avukat İlke Işık’tan Hukuki Durum Açıklaması
Doğa Baskan, cezaevi önündeki açıklamasında mülakat mağdurlarından maden yasasına karşı direnen köylülere kadar geniş bir kesimin sesini duyurmanın önemine değinerek, mesleki faaliyetlerini aynı kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.
Sürecin hukuki boyutuna dair açıklama yapan avukat İlke Işık ise tutuklama kararına yönelik itirazlarını yineledi. Dosyada söz konusu içeriğin yayında olmadığına ilişkin resmi tespitlerin bulunduğunu hatırlatan Işık, savcılık dosyasında bulunamayan ve var olmayan bir haber metni üzerinden tutuklama işlemi gerçekleştirildiğini belirtti.
Kaynak: Karamanda Uyanış






