Anma Programı Akışı Belirlendi
Ermenek Kaymakamlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında ilçede düzenlenecek resmi programın detaylarını kamuoyuyla paylaştı. İki güne yayılan etkinlikler çerçevesinde şehitlik ziyaretlerinden sergi açılışlarına, yürüyüşlerden demokrasi nöbetine kadar pek çok anma faaliyeti gerçekleştirilecek.
Etkinlik zinciri, 15 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek şehit kabirleri ziyaretiyle başlayacak. Hemen ardından saat 10.30’da bir şehit ailesine ziyaret düzenlenecek. Öğle vaktinde, saat 12.00’de Sipas Camii’nde şehitlerin ruhu için Mevlid-i Şerif okunacak ve Kur’an-ı Kerim tilaveti icra edilecek.
Öğleden sonra saat 14.00’te Ermenek Ahmet Keleşoğlu Arkeoloji ve Etnografya Müzesi bünyesinde “15 Temmuz Temalı Fotoğraf ve Resim Sergisi” kapılarını açacak. Akşam programı ise saat 21.00’de İş Bankası önünde başlayacak olan Millî Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü ile devam edecek. Katılımcıların yürüyüşü Meydan Mahallesi Top Mevkii’nde son bulacak ve saat 21.30 itibarıyla bu alanda sahne programları icra edilecek.
Sela ve Demokrasi Nöbeti ile Sona Erecek
16 Temmuz Perşembe gününün ilk saatlerinde de anma etkinlikleri sürecek. Saat 00.13’te ilçe genelindeki tüm camilerden sela sesleri yükselecek. Anma programı, saat 01.00’de Meydan Mahallesi Top Mevkii’nde tutulacak Demokrasi Nöbeti ile tamamlanacak.
Ermenek Kaymakamlığı, ilçe sakinlerini bu anlamlı günde birlik ve beraberlik ruhunu paylaşmak, şehitleri yad etmek üzere düzenlenecek olan tüm programlara davet etti.
Kaynak: Karamanda Uyanış






