Ünver’den Sosyal Medya Üzerinden Kapsamlı İstifa Açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in beraberindeki 91 milletvekiliyle partiden ayrılarak yeni bir siyasi hareket başlatma kararının ardından, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver de partisinden istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden ayrıntılı bir açıklama yayımlayan Ünver, partinin kurucu değerlerinden uzaklaştığını savunarak mevcut yapı altında siyaset yapmasının imkansız hale geldiğini belirtti.
Siyasi gündemi sarsan bu gelişmenin ardından Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, istifa kararını kamuoyuyla paylaştı. Genel Başkan Özgür Özel ile ortak hareket edeceğini beyan eden Ünver, yaptığı değerlendirmede mevcut parti yönetimine ağır eleştiriler yöneltirken ayrılık kararının perde arkasını detaylandırdı.
Açıklamasına bir veda hüznüyle başladığını ifade eden Ünver, 21 Mayıs 2026 tarihinde alınan “butlan” kararının ardından CHP yönetimine hukuk sınırlarını aşan bir müdahalede bulunulduğunu ileri sürdü. Bu sürecin parti tarihine kara bir leke olarak geçtiğini savundu.</p
CHP Genel Merkez binasında yaşanan hadiselere de değinen Ünver, meşru yönetime yönelik bu tarz girişimlerin kabul edilemez olduğunu belirterek, partinin kendi öz evlatlarına karşı biber gazı, plastik mermi, cop ve kalkan kullanan emniyet güçleri eşliğinde genel merkeze girildiğini ve seçilmişlerin elindeki idari merkeze fiilen el konulduğunu iddia etti.
Bu gelişmeler neticesinde CHP’nin tarihsel misyonunu ve kimliğini kaybettiğini dile getiren Ünver, halkın gözü önünde yaşanan tüm bu sürecin, Atatürk’ün kurduğu ve geçmiş nesillerden devralınan CHP kimliğine tamamen aykırı bir noktaya ulaştığını aktardı.
“Mevcut Yönetim Altında Kalmam Vicdanımla Çelişir”
Ayrılık kararının şahsi bir tercihten ziyade vicdani bir ödev olduğunu vurgulayan Ünver, mevcut idari anlayışla aynı çatı altında siyaset yapmasının, bugüne dek yürüttüğü mücadeleye ters düşeceğini ifade etti.
Siyasete mahalle delegeliğinden başlayarak adım adım yükseldiğini anımsatan Ünver, CHP için kazanılması zor bölgelerden biri olan Karaman’da 16 yıl aradan sonra milletvekilliği kazandıklarını ve Cumhuriyet tarihinde ilk kez üst üste iki seçimde bu başarıyı elde eden isim olduğunu hatırlattı.
Ünver, bu şartlar altında mevcut yapının parçası olarak kalmanın; seçmenlerine, hemşehrilerine, millete olan sorumluluklarına ve ailesine temiz bir geçmiş bırakma idealine ters düşeceğini belirtti.
“Muhalefetin Umutlarını Yok Eden Bir Yapıda Kalamam”
Mevcut genel merkez yönetiminin Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu siyasi değişimi gerçekleştirme kapasitesinin bulunmadığını savunan Ünver, parti içi mücadelenin de artık tüm anlamını yitirdiğini ifade etti.
Türkiye’nin iktisadi ve idari açıdan kritik bir dönemden geçtiğini, muhalefetin ise toplumun taleplerine karşılık verecek yeni bir alternatif inşa etmesi gerektiğini söyleyen Ünver, hukuki boşlukların arkasına sığınarak halkın değişim umutlarını körelten bir organizasyon içinde siyaset yapmayı kabul edemeyeceğini bildirdi.
“Ülke İçin Yeni Bir Sorumluluk Üstlenme Zamanı”
Mevcut ülke şartlarının siyaset sahnesinde yeni bir sorumluluk üstlenmeyi mecburi kıldığını dile getiren Ünver, açıklamasının son bölümünde yeni siyasi harekete destek vereceğini açıkladı.
Türkiye’nin yeni bir iktidar alternatifi beklediği bu dönemde sorumluluk almaktan kaçınmayacağını belirten Ünver, Özgür Özel ile başlattıkları değişim yürüyüşünü sürdürmek adına CHP üyeliğinden istifa ettiğini ilan etti.
Önümüzdeki günlerde istifa eden diğer milletvekillerinin de katılımıyla yeni siyasi oluşumun yol haritasının netleşmesi bekleniyor.
Kaynak: Karamanda Uyanış






