Buca Balık Hali’nde Denetim
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesindeki su ürünleri kontrol ekipleri, deniz kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması hedefiyle Buca Balık Hali’nde geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Yapılan denetimler sonucunda, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’na aykırı olduğu belirlenen toplam 241 kilogram su ürününe, mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konuldu.
241 Kilogram Su Ürünü Toplatıldı
Gerçekleştirilen denetimler neticesinde ele geçirilen ürünlerin 195 kilogramının istavrit, 30 kilogramının mercan ve 16 kilogramının ise akya olduğu tespit edildi. Mevzuata aykırı olarak balık halinde bulundurulan ürünlerle ilgili sorumlular hakkında idari para cezası uygulanarak yasal işlem başlatıldı.
Sürdürülebilir Balıkçılık İçin Çağrı
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, denizlerdeki biyolojik çeşitliliğin korunması ve su ürünleri stoklarının gelecek nesillere aktarılması amacıyla yürütülen denetimlerin hız kesmeden devam edeceği belirtildi. Yetkililer, sürdürülebilir balıkçılığın korunmasında yalnızca kamu kurumlarının değil, tüm sektör paydaşlarının ve vatandaşların sorumluluk bilinciyle hareket etmesinin kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.
Kaynak: Haberler





