MENÜ
04 Haziran 2026 Perşembe
DOLAR 45,9830 ▲ %0,02
EURO 53,4862 ▲ %0,23
ALTIN 6.594,70 ▲ %0,62

Yollar yine can aldı: Bayram yolunda büyük acı

Türkiye genelinde meydana gelen ve yürekleri dağlayan trafik kazaları, yine onlarca ocağa ateş düşürdü. Memleketlerine, sevdiklerine kavuşmak ya da günlük hayat koşturmacasında bir noktadan diğerine ulaşmak isteyen vatandaşlarımızın yaşadığı bu acı kayıplar, yol güvenliğinin ve direksiyon başındaki dikkatin ne denli hayati olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Özellikle ailelerin ve gençlerin geleceğe dair umut beslediği bu dönemlerde gelen acı haberler, toplumun her kesiminde derin bir üzüntü ve gelecek kaygısı yaratıyor.

Bayram Yolculuğu Faciası: Giresun’da Bir Aile Yok Oldu

Giresun’da Karadeniz Sahil Yolu üzerinde meydana gelen zincirleme trafik kazası, koca bir aileyi hayattan kopardı. İstanbul’dan memleketleri Trabzon’a Kurban Bayramı tatilini geçirmek amacıyla heyecanla yola çıkan Yıldız ailesinin yolculuğu, kırmızı ışıkta beklerken arkadan gelen bir TIR’ın çarpmasıyla son buldu. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobilde bulunan sürücü Ali Yıldız, eşi Melek Yıldız ile çocukları Hamza, Hasan ve Sadem Yağmur Yıldız feci şekilde can verdi. Henüz hayatlarının baharında olan çocukların ve anne babanın kaybı, geride kalan yakınları için tarifi imkansız bir acı bıraktı. Kazada yaralanan diğer 7 kişinin tedavisi sürerken, kazaya neden olan TIR sürücüsü ise gözaltına alındı.

Viyadükten Uçan TIR ve Genç Yaşta Solan Hayatlar

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yaşanan bir diğer feci kazada ise kontrolden çıkan bir TIR, önündeki otomobile çarptıktan sonra viyadükten aşağı uçtu. Adeta can pazarının yaşandığı olayda, TIR’da bulunan Ahmet B. ve Mehmet G. olay yerinde, sürücü İsmail G. ise kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yandan Antalya’nın Kumluca ilçesinde kontrolsüz kavşakta meydana gelen kazada, henüz 17 ve 18 yaşlarında olan iki gencimiz, Hasan Aşkın ve Bekir Sarpdağ, kullandıkları motosikletin çöp kamyonuyla çarpışması sonucu yaşamını yitirdi. Başlarını bordür taşına çarparak can veren bu gençlerin kaybı, ailelerin çocukları için duyduğu kaygıların ne kadar haklı olduğunu acı bir şekilde gösterdi.

Yollar Alarm Veriyor: Çanakkale ve Diğer Kentlerde Kaza Raporu

Çanakkale’nin Biga-Bandırma yolunda iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu yaşanan kazada da üç kişi yaşamını yitirdi, iki kişinin tedavisi devam ediyor. Diyarbakır-Silvan karayolunda kontrolden çıkan bir yolcu minibüsünün şarampole devrilmesi sonucu 19 kişi yaralanırken; Malatya ve Kilis’te meydana gelen diğer kazalarda da çok sayıda vatandaşımız yaralanarak hastanelere sevk edildi. Ülkenin dört bir yanından gelen bu kaza haberleri, yollardaki güvenlik önlemlerinin, sürücü eğitimlerinin ve denetimlerin artırılması gerektiği çağrısını yineliyor. Sevdiklerimize sağ salim kavuşabilmek için her an tetikte olmak ve kurallara harfiyen uymak büyük bir toplumsal görev olarak karşımızda duruyor.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir