EGM’den Bayram Öncesi Hayati Trafik Uyarısı
Emniyet Genel Müdürü Ali Fidan, Kurban Bayramı tatili öncesinde yola çıkmaya hazırlanan milyonlarca vatandaşı çok yakından ilgilendiren hayati bir açıklama yaptı. Bayram seyahatlerinin birer trajediye dönüşmemesi için sürücülerin uyması gereken kuralları hatırlatan Fidan, emniyet teşkilatının yollarda aldığı üst düzey önlemlere ve denetimlere dikkat çekti.
“Hiçbir Yolculuk Yarım Kalmasın”
Özellikle uzun yola çıkacak sürücülerin uykusuzluk, aşırı hız ve dikkatsizlik gibi ölümcül hatalardan kaçınması gerektiğini belirten Fidan, “İstiyoruz ki; hiçbir yolculuk yarım kalmasın, bayram sevinci gözyaşıyla gölgelenmesin” diyerek hayati bir çağrıda bulundu. Bayram tatillerinde trafik yoğunluğunun zirveye ulaşmasıyla birlikte kaza riskinin katlandığını vurgulayan emniyet birimleri, sürücülerin hız limitlerine harfiyen uymasını istiyor.
Yola Çıkmadan Önce Hayat Kurtaracak 5 Altın Kural
Gündelik hayatta hayat kurtaracak pratik bilgileri göz ardı etmek, bayram yolculuklarında çok ağır bedellere yol açabiliyor. Güvenli bir seyahat için şu adımları mutlaka uygulayın: İlk olarak araç bakımlarını ve özellikle fren sistemlerini yola çıkmadan önce uzman bir servise gösterin. İkinci olarak lastik basınçlarını yük durumuna göre ayarlayın. Üçüncü kural ise her iki saatlik sürüşün ardından en az 15 dakikalık mola vererek kan dolaşımınızı hızlandırın. Dördüncü olarak araçtaki herkesin emniyet kemerini taktığından emin olun. Son olarak ise navigasyon cihazlarını yola çıkmadan ayarlayarak sürüş esnasında dikkatinizi dağıtacak her türlü etkenden uzak durun.
Bayramda Tüketiciyi Bekleyen Gizli Tehlikeler
Yol güvenliğinin yanı sıra tatil dönemlerinde artan tüketici tuzaklarına da dikkat etmek gerekiyor. Özellikle sahte araç kiralama siteleri, cazip fiyat teklifleriyle bayram öncesi vatandaşları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Güvenilirliği kanıtlanmamış platformlardan araç kiralamaktan kaçınmak, hem bütçenizi hem de tatil planlarınızı korumanın en garanti yoludur.
Tüm Yollarda Sıkı Denetim ve Radar Takibi Başlıyor
Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri, bayram süresince şehirlerarası yollarda denetimlerini en üst seviyeye çıkaracak. Hız sınırını aşan, hatalı sollama yapan ve emniyet şeridini ihlal eden sürücülere yönelik cezai işlemler tavizsiz uygulanacak. Hem can güvenliğini korumak hem de ağır trafik cezalarıyla karşılaşmamak adına kurallara uymak her zamankinden daha kritik bir hale geldi. Ali Fidan, Türk Polis Teşkilatı’nın ve tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı tebrik ederek huzurlu bir bayram diledi.
Kaynak: Hürriyet






