Erbaa Basın Dünyasında Büyük Üzüntü
Tokat’ın Erbaa ilçesi, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte gelen acı bir haberle sarsıldı. İlçede faaliyet gösteren yerel bir radyonun yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Elif Cevahir Şahin’in hayatını kaybetmesi, hem basın camiasında hem de ilçe halkı arasında derin bir üzüntüye yol açtı. Şahin’in ani ölümüyle ilgili detaylar gün yüzüne çıkmaya başlarken, emniyet güçleri olayla ilgili kapsamlı bir inceleme yürütüyor.
Olay, sabah saat 08.00 sularında Yunus Emre Mahallesi, Tahıl Sokak üzerinde bulunan bir ikamette meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Elif Cevahir Şahin’i evinde hareketsiz bir halde bulan kardeşi, durumu hemen yetkililere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine ivedilikle polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahale ve kontrollerde, Şahin’in yaşamını yitirdiği kesinleşti.
Yönetim kurulu başkanı olduğu radyo ile ilçenin sesini duyurmaya çalışan Şahin, Erbaa’daki medya çevrelerince sevilen ve saygı duyulan bir isimdi. Acı haberin duyulmasının ardından meslektaşları ve sevenleri taziye mesajları paylaşarak duydukları üzüntüyü dile getirdi. Şahin’in yerel medyaya katkıları ve toplumla kurduğu güçlü bağlar, onun kaybını daha da hissedilir kıldı. Vatandaşlar, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla ailenin acısını paylaştı.
Polis ekiplerinin ve olay yeri inceleme birimlerinin evdeki çalışmalarını tamamlamasının ardından, Elif Cevahir Şahin’in naaşı Erbaa Devlet Hastanesi morguna nakledildi. Ölümün kesin nedeninin saptanabilmesi için adli tıp incelemesi yapılacağı öğrenildi. Savcılık, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatırken, ilk bulguların ne yönde olduğu henüz resmi makamlarca kamuoyuna duyurulmadı.
İlçede derin bir hüzne neden olan bu gelişme sonrası, Şahin’in cenazesinin ne zaman ve nerede defnedileceği ise yapılacak otopsi işlemlerinin ardından netlik kazanacak. Sevenleri ve yakınları hastane önünde bekleyişini sürdürürken, Erbaa emniyeti olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için titiz bir çalışma sergiliyor. Şahin’in vefatı, Erbaa’da yerel basının ne kadar büyük bir aile olduğunu bir kez daha gösterdi.






