Trabzon’da Unvan Maçında Beklenmedik Kaos
Trabzon, tarihi bir spor gecesine ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, Beşirli Spor Salonu’nda yaşananlar sporun ruhuna gölge düşürdü. Milli boksör Emirhan Kalkan ile Rus rakibi Sergei Gorokhov arasındaki UBO Dünya Şampiyonluk Kemeri mücadelesi, ringde boks eldivenlerinin yerini sandalyelerin aldığı bir arbedeye dönüştü. Binlerce Trabzonlu sporseverin salonu tıklım tıklım doldurduğu gecede, her şey üçüncü rauntta kontrolden çıktı. Beklentilerin çok ötesinde bir kalabalığın toplandığı salonda, heyecan dolu anlar yerini bir anda büyük bir paniğe bıraktı.
Kıvılcım Rus Köşesinden Geldi
Maçın ilk saniyelerinden itibaren gergin olan atmosfer, üçüncü rauntta zirve yaptı. İddialara göre Rus teknik ekibinin Türk köşesine yönelik kışkırtıcı hareketleri ve centilmenlik dışı tavırları, fitili ateşleyen asıl neden oldu. Bir anda ringin içine doluşan onlarca kişi, plastik sandalyeleri havada uçuşturdu. Özel güvenlik ekipleri ve emniyet güçleri, tekme ve yumrukların havada uçuştuğu kavgayı ayırmakta büyük güçlük çekti. Salon hoparlörlerinden yapılan sakinlik çağrıları kalabalığın öfkesini dindirmeye yetmezken, hakem heyeti can güvenliği riskini göz önüne alarak karşılaşmayı süresiz olarak durdurdu.
Emirhan Kalkan: “Alnıma Dört Dikiş Atıldı”
Olayların ardından sessizliğini bozan milli sporcu Emirhan Kalkan, yaşananların perde arkasını tüm şeffaflığıyla anlattı. Maçın başından itibaren rakibinin kural dışı hamlelerine maruz kaldığını belirten Kalkan, Rus ekibinin sportmenlik dışı hamlelerini eleştirdi. Kalkan, “Daha ilk rauntta kural dışı kafa ve dirsek darbeleri aldım. Şu an alnımda dört dikiş var ancak sağlık durumum genel olarak iyi. Biz oraya sadece boks yapmaya ve ay-yıldızlı bayrağı temsil etmeye çıktık. Ancak Rus antrenörün bizim köşemize kadar koşup o tahrik edici hareketi yapması her şeyi bitirdi. Bir kıvılcım yetti ve ortam bir anda savaş alanına döndü. Keşke bu görüntüler hiç yaşanmasaydı, çok üzgünüm” dedi.
“Düştüğümüz Yerden Kalkmayı Biliriz”
Trabzon halkının yoğun desteğine de değinen Kalkan, salonun kapasitesinin çok üzerinde dolmasının kendisini hem şaşırttığını hem de gururlandırdığını ifade etti. Milli boksör, kariyeri boyunca hiçbir zaman kolay yola kaçmadığını belirterek, “Biz hiçbir zaman sahte maçların içinde olmadık, her zaman dürüstçe savaştık. Yenilmek de kazanmak da bu sporun doğasında var. Nasibimizde bu varmış. Ancak biz inançlı insanlarız ve pes etmeye niyetimiz yok. Düştüğümüz yerden daha güçlü kalkmasını biliriz” ifadelerini kullandı. Emniyet güçlerinin kavgaya karışan kişileri tespit etmek için görüntüleri incelemeye aldığı öğrenilirken, bu skandal gecenin boks dünyasında nasıl bir disiplin cezasıyla sonuçlanacağı merak konusu oldu.






