Trabzon Turizmine Yeni Yatırım
Trabzon’un Yomra ilçesinde yaklaşık 300 milyon liralık yatırımla inşa edilen Forapark Yomra Dağ Kızağı Merkezi, düzenlenen resmi törenle ziyaretçilere kapılarını açtı. Doğu Karadeniz bölgesinin en uzun dağ kızağı parkuru olma özelliğini taşıyan tesis, restoran, zipline ve sosyal alanlarıyla geniş bir turizm kompleksi olarak hizmet verecek.
Bölgesel Ekonomiye İstihdam Katkısı
Açılış törenine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Kaymakamı Oğuzhan Ocak, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya katıldı. 25 dönümlük arazi üzerine kurulan ve 100’ün üzerinde kişiye istihdam sağlaması hedeflenen tesisin, Trabzon’a gelen turistlerin konaklama sürelerini artırması ve turizm çeşitliliğini desteklemesi planlanıyor.
Şehrin Turizm Vizyonu
Tesisin açılışında konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehrin turizm potansiyeline dikkat çekerek, Çinli turistlerin bölgeye çekilmesi için yürütülen çalışmalara vurgu yaptı. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ise, uzun yıllar atıl kalan bir arazinin turizme kazandırıldığını belirterek, yatırımın bölgenin kalkınmasındaki kritik rolüne işaret etti.
Kaynak: Iha




