MENÜ
02 Haziran 2026 Salı
DOLAR 45,9327 ▲ %0,06
EURO 53,5524 ▲ %0,22
ALTIN 6.665,95 ▲ %0,70

TOKİ Evleri Teslim Edildi: Kimler Hak Sahibi Oldu?

Deprem Bölgesinde Konut Seferberliği Sürüyor

Kahramanmaraş merkezli sarsıntıların ardından evsiz kalan binlerce vatandaş için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan kalıcı konut projelerinde teslimatlar hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Karacasu-Ferhuş Mahallesi’nde inşası tamamlanan 2 bin 93 konut, düzenlenen törenlerle hak sahiplerine ulaştırıldı. Bu gelişme, konut krizinin tırmandığı ve kira fiyatlarının fahiş noktalara ulaştığı Anadolu genelinde derin bir yankı uyandırdı.

Kira Cenderesinden Kurtaran Teslimat

Dar gelirli ve orta gelirli ailelerin ekonomik olarak en çok zorlandığı bu dönemde, başını sokacak güvenli bir yuvaya kavuşmak hayati önem taşıyor. Niğde’den Kahramanmaraş’a kadar tüm Anadolu illerinde vatandaşın en büyük derdi haline gelen fahiş kiralar ve barınma sorunu, TOKİ’nin bu teslimatlarıyla bir nebze de olsa nefes aldırıyor. Karacasu-Ferhuş bölgesindeki 2 bin 93 ailenin yeni evlerine yerleşmesi, çadır kentlerde ve geçici konteynerlerde hayata tutunmaya çalışan depremzedelerin yüzünü güldürdü. Ekonomik dar boğazla mücadele eden halk için bu konutların maliyeti ve ödeme kolaylıkları, geleceğe umutla bakmalarını sağlıyor.

3 Aylık Evliyken Giden Yuva Yeniden Kuruldu

Teslim edilen konutların arkasında yürek burkan ve aynı zamanda umut veren insan hikayeleri barınıyor. Depreme henüz 3 aylık evliyken yakalanan ve yuvaları yıkılan Uzungündeş çifti, zorlu bir sürecin ardından yeniden ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor. Çadır hayatının ardından kiralık konutlarda yaşam mücadelesi veren genç çift, bebekleri tam 3 aylıkken kurada isimlerinin çıktığını öğrendi. Hayatlarını tamamen sıfırdan kurmak zorunda kalan aile, devlet desteği ve TOKİ güvencesiyle yeni bir başlangıç yaptı.

Bakan Murat Kurum’dan Paylaşım

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da sosyal medya hesabı üzerinden Uzungündeş ailesinin yeni evindeki mutluluğuna ortak olan bir video paylaştı. Bakan Kurum paylaşımında, ailenin “Bir mucize olur ya hayatında, her şeyi baştan sararsın. Onun gibi oldu bu ev de bize” sözlerine atıfta bulunarak projenin insani boyutuna dikkat çekti. Anadolu insanının en büyük güvencesi olan mülkiyet edinme hakkının bu zor günlerde devlet eliyle tesis edilmesi, sokaktaki vatandaşın geleceğe dair kaygılarını azaltıyor.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir