MENÜ
04 Haziran 2026 Perşembe
DOLAR 45,9795 ▲ %0,02
EURO 53,5436 ▲ %0,30
ALTIN 6.626,49 ▲ %1,10

TAG Otoyolunda Tır Otomobili Biçti: 2 Ölü, 2 Yaralı

Otoyolda Metal Yığınına Dönüşen Otomobil

Gaziantep ile Nurdağı arasındaki ulaşımın ana damarı olan Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunda öğle saatlerinde gerçekleşen feci kaza, yolların ne denli acımasız olabileceğini bir kez daha kanıtladı. Henüz yolun 2’nci kilometresinde, 45 yaşındaki Ali Ö. idaresindeki dev tırın, önünde seyreden Abdurrahman Yılmaz yönetimindeki binek otomobile arkadan çarpmasıyla ortalık savaş alanına döndü. Çarpışmanın şiddetiyle kontrolünü kaybeden otomobil, savrularak bariyerlere ok gibi saplandı. Görgü tanıklarının ihbarıyla bölge jandarma, itfaiye ve sağlık ekiplerinin istilasına uğradı.

Sertdağ Çiftinden Acı Haber Geldi

Olay yerine hızla intikal eden itfaiye personeli, adeta hurda yığınına dönen ve tavanı çöken araçta sıkışan dört kişiyi çıkarmak için yoğun bir çaba sarf etti. Ekiplerin titiz çalışması sonucu araçtan çıkarılan 72 yaşındaki Hüseyin Sertdağ ve hayat arkadaşı Fatma Sertdağ üzerinde yapılan ilk incelemeler, acı gerçeği ortaya koydu. Yaşlı çiftin, çarpışmanın etkisiyle olay yerinde yaşamını yitirdiği tespit edildi. Aynı araçta bulunan sürücü Abdurrahman Yılmaz ve eşi Şenay Yılmaz ise ağır yaralı olarak kurtarılarak acil yardım ekiplerince Nurdağı Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Otoyol Güvenliği ve Bitmeyen İhmaller Zinciri

Bu tür kazalar, modern ulaşım ağlarında aslında birer istatistikten çok daha fazlasını, yani insan hayatının pamuk ipliğine bağlı olduğunu hatırlatıyor. Ağır vasıtaların binek araçlarla aynı şeritleri paylaştığı yüksek hızlı yollarda, takip mesafesi ihlali veya anlık bir dikkat dağınıklığı saniyeler içinde geri dönüşü olmayan trajedilere yol açıyor. TAG otoyolu gibi lojistik trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde, tır sürücülerinin hız limitlerine uyumu ve dinlenme süreleri hayati bir önem taşıyor. Bir anlık acele veya yorgunluğun bedelini maalesef yine masum canlar ödüyor.

Jandarma Kazayla İlgili Soruşturmayı Derinleştiriyor

Kazanın ardından tır sürücüsü Ali Ö. jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınırken, otoyol üzerindeki trafik akışı bir süreliğine kontrollü olarak sağlandı. Olay yeri inceleme ekipleri, yoldaki fren izlerini ve araçların darbe aldığı noktaları tek tek kayıt altına aldı. Hastaneye kaldırılan Yılmaz çiftinin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenilirken, jandarmanın olayla ilgili başlattığı geniş çaplı soruşturma devam ediyor. Yollar sadece birer ulaşım aracı değil, aynı zamanda en ufak bir hatayı bile affetmeyen disiplin mekanizmalarıdır; bugün yaşanan bu acı olay, bu disiplinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha yüzümüze çarptı.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir