Siyasi Kulislere Bomba Gibi Düşen İddiaların Perde Arkası
Türkiye siyaseti, kurultay süreçlerinin ardından gelen çarpıcı bir itirafla sarsılıyor. Eski CHP’li Özkan Yalım’ın, Genel Başkan Özgür Özel’e yönelik ortaya attığı ciddi iddialar, Ankara kulislerinde deprem etkisi yarattı. İddiaların merkezinde, bir poşet içerisinde bırakılan 200 bin TL ve ardından kurultay delegelerini etkilemek amacıyla verildiği öne sürülen 1 milyon TL’lik devasa bir meblağ bulunuyor. Yalım’ın ifadeleri, sadece finansal bir trafiği değil, aynı zamanda siyasi etik ve kurumsal işleyişe dair derin bir tartışmayı da beraberinde getirdi.
WhatsApp Mesajları ve Mavi Valiz Detayı
Özkan Yalım’ın beyanlarına göre, para trafiği rastgele değil, planlı bir iletişim trafiği üzerinden yürütüldü. 13 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştiği iddia edilen yazışmalarda, Özgür Özel’in bizzat ya da danışmanı aracılığıyla iletişime geçerek bütçe planlaması istediği öne sürülüyor. Özellikle Yalım’ın ifadesinde geçen ‘Mavi valizimin içerisine koy’ şeklindeki mesaj detayı, davanın seyrini değiştirecek bir kanıt olarak sunuluyor. Denizli’deki kurultay delegesi ziyaretleri sırasında gerçekleştiği iddia edilen bu teslimatın, baz istasyonu kayıtları ve dijital materyallerle ispatlanabileceği belirtiliyor.
Belediye Kadrolarında İstihdam İddiası
Maddi iddiaların ötesinde, konunun sosyal ve idari boyutu da halk nezdinde büyük yankı uyandırdı. Özkan Yalım, Özel’i destekleyen yaklaşık 1200 delegenin çocuklarının ve yakınlarının, CHP yönetimindeki çeşitli belediyelerde işe alındığını iddia etti. Bu durum, kamu kaynaklarının siyasi destek aracı olarak kullanılıp kullanılmadığı sorusunu akıllara getiriyor. Vatandaşların liyakat beklentisiyle çelişen bu tablo, yerel yönetimlerin şeffaflığı konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi. Eğer bu iddialar somut belgelerle doğrulanırsa, belediyelerdeki personel alım süreçlerine dair geniş çaplı bir inceleme başlatılması kaçınılmaz görünüyor.
Adli Süreç Başladı: İlk Gözaltı Haberi Geldi
İddiaların hukuki boyuta taşınmasıyla birlikte ilk somut adım Manisa’da atıldı. Özkan Yalım’ın ifadesinde ismi geçen ve parayı teslim aldığı öne sürülen Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Demirhan Gözaçan, emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. Gözaçan’ın ifadesi ve teknik incelemeler, iddiaların doğruluğunu kanıtlama noktasında kilit rol oynayacak. Siyasi stratejistler, bu davanın sadece şahısları değil, partinin gelecekteki güven endeksini de doğrudan etkileyeceğini öngörüyor. Önümüzdeki günlerde dijital verilerin deşifre edilmesiyle, siyaset arenasındaki dengelerin nasıl değişeceği merakla bekleniyor.




