“Hedefimiz Tek Başına İktidar ve Meclis Çoğunluğu”
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı televizyon programında partisinin hedeflerini, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin stratejilerini ve CHP içindeki gelişmelere dair kritik değerlendirmelerini paylaştı. Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Türkiye genelinde 200’den fazla belediye başkanının yakın zamanda Yeni Parti’ye katılacağını duyurarak siyaset gündemine oturdu.
CHP’nin İstanbul’daki üye katılım törenine ilişkin soruları yanıtlayan Özgür Özel, bu konunun kendi gündemlerinde yer almadığını belirtti. Töreni aktaran haberi başarılı bir gazetecilik örneği olarak nitelendiren Özel, buna karşın muhabire yönelik sergilenen üslubu doğru bulmadığını dile getirdi. Önümüzdeki ekim ayında kurultay gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Genel Başkan, partisinin mevcut sınırları aşan kucaklayıcı bir siyaset yürüttüğünü vurguladı. İlk seçimde yüzde 25’lik barajı aştıklarını söyleyen Özel, yeni hedeflerinin yüzde 38 seviyesini taban yaparak yüzde 50 artı 1’e ulaşmak ve tek başına iktidar olmak olduğunu ifade etti.
İstinaf mahkemesinin “mutlak butlan” kararına yönelik olası senaryolara da değinen Özel, tüm ihtimalleri göz önünde bulunduran kapsamlı hazırlıklar yaptıklarını kaydetti. Yeni Parti’nin siyasi tarihte ana muhalefet rolüyle kurulan ilk parti olduğunu hatırlatan Özel, bunun bir ayrışma arayışından ziyade darbe girişimine karşı bir direniş hareketi olduğunu savundu. Türkiye genelinde büyük bir halk desteği gördüklerini ifade eden Özel, 200’ü aşkın belediye başkanının partiye katılma hazırlığında olduğunu açıkladı.
Belediye Başkanları ve İttifak Süreci
Muhalefet cephesindeki belediye başkanlarıyla ilişkilerine değinen Özgür Özel, kendilerine açıkça karşı durmayan her belediye başkanının yanlarında olduğunu belirtti. Mansur Yavaş’ın meclis üyelerinin Yeni Parti kadrolarına dahil olduğunu söyleyen Özel, kendilerini doğrudan davet etmediklerini ancak kimsenin Yavaş’ı farklı bir konumda değerlendirmemesi gerektiğini dile getirdi.
Hakkındaki soruşturma nedeniyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Zeydan Karalar ile olan iletişimini de aktaran Özel, Karalar’ın davasının karar aşamasında olduğunu belirtti. Karalar ile aralarında herhangi bir sorun yaşanmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Özel, partiye henüz geçiş yapmayan belediye başkanlarına karşı ön yargılı yaklaşımlardan uzak durulması çağrısında bulundu.
“Siyasi Yapının Büyük Kısmı Bizimle Hareket Ediyor”
CHP içerisindeki milletvekillerinin önemli bir kısmının öncelikle mevcut partilerinde mücadele etmeyi seçtiğini belirten Özel, dünkü CHP Grup Başkanı seçim sonuçlarının da bu durumu açıkça ortaya koyduğunu öne sürdü. Cumhur İttifakı ortaklarından Devlet Bahçeli’nin Yeni Parti hakkında yaptığı açıklamaları da değerlendiren Özel, Bahçeli’nin demokratik siyaset hakkını savunduğunu, bunun iyi niyetli bir yaklaşım olduğunu dile getirdi. CHP’ye yapılan Hazine yardımına ilişkin de konuşan Özel, yüzde 99’luk kitlesel geçişin ardından kalan küçük bir kesime tüm mali desteğin verilmesinin adaletsiz olduğunu ve bu konunun yasal bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Partinin finansal durumu hakkında da bilgi veren Özel, şu an için resmi bir bağış kampanyalarının bulunmadığını, vatandaşların dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olması gerektiğini hatırlattı. Yeni Parti’nin tüm lojistik ihtiyaçlarının ve çalışan maaşlarının karşılanması için kurumsal kanallar dışında yapılacak çağrılara itibar edilmemesini istedi.
Gizli Tutulan Yedek Parti Planı ve Cumhurbaşkanı Adaylığı
Siyasette tarihi bir dönüm noktasından geçtiklerini belirten Özgür Özel, iktidar hedeflerine ulaştıklarında sorumluluk alanları ile sürece zarar verenleri net bir şekilde ayırt edeceklerini ifade etti. Rozetini çıkarırken büyük bir burukluk yaşadığını anlatan Özel, doğrunun bu olduğuna inanarak Yeni Parti safına katılan çok sayıda siyasetçi olduğunu söyledi. CHP içinde kurultay çağrısı yapanların niyetlerine saygı duymakla birlikte, o yapıda bir değişim umudu kalmadığı için yeni bir yol çizdiklerini belirtti.
Kamuoyunda merak uyandıran “yedek parti” projesine de açıklık getiren Genel Başkan, olası siyasi saldırılardan korunmak ve teşkilatlanma sürecini güvenle tamamlamak adına bu partinin ismini bir süre daha gizli tutacaklarını açıkladı. Hedefledikleri oy oranının yüzde 40’ın üzerine çıkabileceğini öngören Özel, kadrolarında gençlere, kadınlara ve yeni yüzlere ağırlık vermeye devam edeceklerini kaydetti.
Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusuna da değinen Özel, tek amaçlarının kazanacak bir adayı sahaya sürmek olduğunu vurguladı. Geçmiş seçimlerdeki aday belirleme süreçlerini eleştiren Özel, Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş’ın aday gösterilmesi durumunda Türkiye’nin bugünkü tablodan çok farklı bir yerde olacağını savundu. Görevden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun sadece belirli bir kesimin değil, tüm milletin cumhurbaşkanı adayı olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: Hürriyet






