Ordu Valiliği, olumsuz hava koşulları ve ölümcül rip akıntısı riski nedeniyle 25-26 Temmuz 2026 tarihlerinde il genelindeki tüm sahillerde denize girmeyi yasakladı. Resmi makamlardan yapılan açıklamada, meteoroloji uzmanlarının değerlendirmeleri doğrultusunda hafta sonu boyunca kıyılarda yüksek dalgaların ve çeken akıntıların etkili olmasının beklendiği ifade edildi.
Boğulma Vakalarını Önlemek İçin Önlem Alındı
Elde edilen meteorolojik veriler doğrultusunda harekete geçen Ordu Valiliği Suda Boğulma Olaylarını Önleme Komisyonu, yaşanabilecek olası can kayıplarının önüne geçebilmek adına kritik bir karar aldı. Alınan karar kapsamında, belirtilen tarihlerde vatandaşların güvenliği için deniz faaliyetlerine izin verilmeyeceği duyuruldu.
Yetkililer, üzücü olayların meydana gelmemesi için bölge halkının ve ziyaretçilerin alınan bu tedbirlere kesin bir şekilde uymalarını ve gerekli hassasiyeti göstermelerini önemle talep etti.
Kaynak: Hürriyet






