İhale Yolsuzluğu İddialarıyla 7 Kişi Gözaltına Alındı
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2023 yılı ihalelerine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın da bulunduğu 7 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Resmi belgede sahtecilik, edimin ifasına fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla başlatılan operasyon, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi.
Jandarma Operasyonu ve Yargı Süreci
25 Haziran’da düzenlenen operasyonda, şirketin eski yöneticileri H.Ş., M.A.B., G.B. ile teknik personel ve ambar sorumluları gözaltına alındı. Soruşturma derinleştirilerek inşaat mühendisi M.İ.’nin de yakalanmasıyla gözaltı sayısı 7’ye yükseldi. Başka bir suçtan dolayı halihazırda tutuklu bulunan eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın da dosyaya dahil edildiği süreçte, tüm şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan şüpheliler, yapılan sorgulamanın ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dosya kapsamında tutuklu bulunan Heval Savaş Kaya hakkında da bu soruşturma özelinde adli kontrol kararı verildiği öğrenildi.
Kaynak: Hürriyet






