İstanbul Havalimanı’nda Hanutçulara Eş Zamanlı Baskın
İstanbul Havalimanı’nda müşteri kızıştıran ve hanutçuluk yapan kişilere yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 21 şüpheliden 12’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde hareket eden İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü ekipleri, terminal ve çevresinde hanutçuluk faaliyetlerini sürdüren şüphelileri takibe aldı. Daha önce haklarında idari yaptırım uygulanmasına rağmen yasa dışı müşteri temini faaliyetlerine devam ettiği belirlenen şahıslara yönelik 16 Haziran tarihinde operasyon gerçekleştirildi.
Aramalarda Ruhsatsız Silah ve Dijital Materyal Ele Geçirildi
Emniyet güçlerince düzenlenen operasyon kapsamında 21 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerlerinde ve adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, bu silaha ait 50 adet fişek ile 21 adet cep telefonu ele geçirilerek muhafaza altına alındı.
9 Kişiye Terminale Giriş Yasağı Getirildi
İstanbul Havalimanı Şube Müdürlüğü’ndeki yasal işlemleri tamamlanan 21 zanlı, adliyeye sevk edildi. Gaziosmanpaşa Adliyesi’nde savcılık sorgularının ardından nöbetçi hakimliğe çıkarılan şüphelilerden 12’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme, geri kalan 9 şüpheli hakkında ise İstanbul Havalimanı terminal binasına giriş yapmama tedbirini de içeren adli kontrol şartıyla serbest bırakılma kararı verdi.
Kaynak: Hürriyet






