Nevşehir’de evlilik vaadiyle Y.A. isimli kişiyi ve ailesini dolandırdığı belirlenen Hayat Dolaş ile Sümeyra Çelik Alhazaa, emniyet güçlerinin Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde düzenlediği operasyonla yakalanarak sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Şüphelilerin üzerinde ve araçlarında yapılan aramalarda mağdurlardan aldıkları yaklaşık 1 milyon lira değerindeki altın, nakit para ve cep telefonları ele geçirildi.
Güven Kazanıp Kuyumcudan 1 Milyon Liralık Altın Aldırdılar
Şanlıurfa’dan Nevşehir’e gelerek Y.A. ve annesi İ.A. ile tanışan Hayat Dolaş ile Sümeyra Çelik Alhazaa, kısa sürede ailenin güvenini kazandı. Evlilik kararı alınmasının ardından düğün hazırlıklarına başlayan damat adayı Y.A., gelin adayı ve beraberindeki kadınla birlikte sarrafa giderek yaklaşık 1 milyon Türk Lirası değerinde altın takı satın aldı. Şüphelilerin sarrafta bilezik denediği ve alışveriş yaptığı anlar iş yerinin güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi.
Nakit Para ve Telefonları Alıp Şanlıurfa’ya Kaçtılar
Düğün hazırlıklarını bahane eden şüpheliler, Y.A.’dan yüklü miktarda nakit para ve çeşitli kıyafetler talep etti. Bununla da yetinmeyen kadınlar, damat adayı Y.A. ile annesi İ.A.’ya ait cep telefonlarını da alarak Nevşehir’den aniden uzaklaştı. Şanlıurfa’ya gitmek üzere yola çıkan kadınların ortadan kaybolması üzerine dolandırıldığını anlayan Y.A., vakit kaybetmeden emniyete giderek şikayette bulundu.
Kayseri’de Ortak Operasyonla Yakalandılar
Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, şikayet üzerine geniş çaplı bir çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelilerin Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde bir araçta seyir halinde oldukları belirlendi. Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle koordineli şekilde gerçekleştirilen operasyon neticesinde durdurulan araçta arama yapıldı. Aramalarda çalınan tüm altınlar, paralar ve cep telefonları eksiksiz şekilde bulunarak muhafaza altına alındı. Gözaltına alınan Hayat Dolaş ve Sümeyra Çelik Alhazaa, Nevşehir’e getirilerek çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanıp cezaevine gönderildi.
Kaynak: Hürriyet






