Kocaeli’nin Gölcük ilçesindeki bir özel anaokulunda 29 Haziran’da meydana gelen olayda, 5 yaşındaki L. oyun alanında bulunan fare zehri kutusuyla temas etti. Kutudan çıkan kimyasal maddeyle oynadıktan sonra elini ağzına götüren ve acı tat hisseden küçük çocuk, okul yönetiminin yetersiz ilk müdahalesinin ardından ailesi tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
İlk Müdahale Hastane Yerine Yoğurtla Yapıldı
Olay günü çocukların oyun oynadığı açık alanda bulunan fare zehri istasyonu, başka bir çocuk tarafından yerinden alınarak L.’nin yanına getirildi. Yaklaşık iki dakika boyunca kutuyla ve içindeki maddeyle oynayan çocuk, elini ağzına götürmesinin ardından acı bir tat hissettiğini öğretmenlerine bildirdi. Durumu fark eden okul görevlileri, çocuğun elini ve ağzını yıkadıktan sonra acil tıbbi yardım almak yerine tedbir amacıyla yoğurt yedirdi. Olaydan ancak 40 dakika sonra durumdan haberdar edilen aile, çocuklarını okuldan alarak yakındaki özel bir hastaneye ulaştırdı.
Hastanede İki Gün Boyunca Gözetim Altında Tutuldu
Hastanede yapılan acil incelemelerin ardından hekimler, Sağlık Bakanlığı Zehir Danışma Hattı ile irtibata geçti. Alınan tavsiyeler doğrultusunda küçük çocuk, izole bir odada 72 saatlik karantina protokolü kapsamında tedaviye alındı. İki gün boyunca hastanede gözetim altında tutulan ve çeşitli testlere tabi tutulan L., kontrollerin temiz çıkması üzerine taburcu edildi. Aile, yaşanan ihmaller zinciri nedeniyle anaokulu yönetimi hakkında adli süreç başlattıklarını, CİMER ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayette bulunduklarını bildirdi. Okul yetkilileri ise konunun yargıya intikal etmesi sebebiyle şu aşamada açıklama yapmayacaklarını belirtti.
Güvenlik Kamerası Görüntüleri İhmali Ortaya Çıkardı
Okulun güvenlik kameralarını inceleyen baba G.Y., zehir istasyonlarının çocukların beden eğitimi ve oyun alanında korumasız bir şekilde bırakıldığını tespit ettiklerini dile getirdi. İstasyonların kilitli olması gerektiğinin uzmanlarca ifade edildiğini aktaran G.Y., çocukların kimyasal maddelere kolayca erişebilmesinin büyük bir tedbirsizlik olduğunu vurguladı. Olayın ardından ilgili ekiplerce anaokulundan incelenmek üzere numune alındığını belirten aile, hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını açıkladı.
Kaynak: Hürriyet






