MENÜ
04 Haziran 2026 Perşembe
DOLAR 45,9822 ▲ %0,02
EURO 53,5221 ▲ %0,31
ALTIN 6.599,09 ▲ %0,69

Fındık Büyüklüğünde Dolu Vurdu: Esnaf Perişan!

İstanbul’un Güngören ilçesinde aniden bastıran şiddetli sağanak yağış ve fındık büyüklüğündeki dolu, hem günlük yaşamı felç etti hem de yerel esnafa ağır bir darbe vurdu. Öğle saatlerinde aniden kararan gökyüzünün ardından başlayan yağış, kısa sürede yerini doluya bıraktı. Hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sığınacak yer ararken, ana caddeler hızla göle döndü ve çok sayıda araç yollarda mahsur kaldı.

Aniden Bastıran Dolu Hayatı Felç Etti

Güngören genelinde etkili olan olumsuz hava şartları, özellikle trafikteki sürücülere zor anlar yaşattı. Görüş mesafesinin sıfıra kadar düştüğü anlarda, fındık büyüklüğünde yağan dolu taneleri araç sahiplerine korku dolu anlar yaşattı. Doludan kaçmaya çalışan sürücüler akaryakıt istasyonlarına ve köprü altlarına sığınırken, yollarda biriken sular nedeniyle trafikte uzun kuyruklar oluştu. Bazı araçlar ise yükselen su seviyesi yüzünden motor arızası yaparak yolda kaldı ve çekici yardımıyla kurtarılabildi.

Esnaf Kendi İmkanlarıyla Mücadele Ediyor

Yağışın en çok hissedildiği noktaların başında Güngören Mazlum Caddesi ile Zübeyde Hanım Caddesi geldi. Bu bölgelerde bulunan onlarca dükkan ve iş yerini su bastı. Altyapının yetersiz kalmasıyla dükkanlarına su dolan esnaf, mallarını kurtarabilmek için yoğun bir mücadele verdi. Kendi imkanlarıyla, kovalarla ve fırçalarla suları tahliye etmeye çalışan esnaf, yaşanan duruma tepki gösterdi. Ani su baskınları nedeniyle dükkanlarda bulunan elektronik eşyalar ve tekstil ürünleri zarar görürken, maddi kaybın boyutunun ilerleyen saatlerde netleşmesi bekleniyor.

Tarım Alanları ve Altyapı Alarm Veriyor

Yalnızca ilçe merkezinde değil, çevre bölgelerdeki düşük kotlu alanlarda ve tarım arazilerinde de su baskınları meydana geldi. Yağışın ekili alanlarda ciddi hasara yol açtığı öğrenilirken, çiftçiler de zor durumda kaldı. Kent genelinde yaşanan bu manzara, altyapı yatırımlarının ve drenaj sistemlerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Vatandaşlar yetkililerden acil çözüm beklerken, yağışın etkisini kaybetmesiyle birlikte hasar tespit çalışmalarının başlayacağı bildirildi.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir