Elvan Ezber Eşinin Hayat Mücadelesini Kaleme Aldı
Gazeteci Elvan Ezber, eşi Derya’nın geçirdiği ağır rahatsızlık sürecini ve hayata tutunma mücadelesini konu alan “Willis Poligonu ‘Hayat'” adlı ilk kitabını yayımladı. Geçen yıl üst üste iki kez beyin kanaması ve menenjit geçirerek uzun süre tedavi gören eşinin yaşadıklarından yola çıkan Ezber, eserinde bu zorlu süreçte çiftler arasında gelişen psikolojik ve sosyolojik durumları ele alıyor.
Gerçek Bir Yaşam Öyküsü ve Sıra Dışı Kapak
Adını rahatsızlığın ortaya çıktığı beyin bölgesinden alan kitabın kapağında, Derya’nın kendi beyin MR görüntüsü kullanıldı. Rahatsızlığı sırasında iki gün boyunca zihin kaybı yaşayan Derya’nın yaşama tutunmasında, 20 yıl önce vefat eden babasına duyduğu sevgi etkili oldu. Elvan Ezber, eşinin babasına olan bu derin bağlılığını fark ederek iyileşme sürecinde ona bu hassasiyetle yaklaştı ve destek sağladı.
Sırada Yeni Kitaplar Var
Eşiyle birlikte zorlu bir tedavi dönemini geride bıraktıklarını belirten Elvan Ezber, yaşananları unutmamak ve kalıcı kılmak adına kitaplaştırdıklarını ifade etti. Eşinin anlatımıyla şekillenen eserin sürpriz bir son barındırdığını kaydeden Ezber, gerçek bir konuyu ele alan bu çalışmanın okurları hem şaşırtacağını hem de duygulandıracağını belirtti. Üçleme olarak planlanan serinin ilk kitabı internetten satışa sunulurken, sonraki süreçte “Willis Poligonu Sırat” ve “Willis Poligonu Hasat” isimli eserler de okuyucuyla buluşacak.
Kaynak: Hürriyet






