Otomobildeki Bir Kişi Hayatını Kaybetti
Alkollü ve yetersiz sürücü belgesiyle trafiğe çıkan Ş.T. idaresindeki otomobilin karıştığı kazada bir kişi yaşamını yitirdi, bir kişi ise ağır yaralandı. Bölgeye sevk edilen sağlık ve güvenlik ekiplerinin yaptığı ilk incelemelerde, araçta bulunan M.G.’nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralanan yolcu D.G. ise ilk müdahalesinin ardından acil servis ekiplerince hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Sürücü Beton Zeminde Yatarken Bulundu
Olay yerine ulaşan jandarma ve trafik polisi ekipleri, sürücü Ş.T.’yi kaza mahallinin yakınında, beton zemin üzerinde yatar halde buldu. Yapılan rutin kontrollerde Ş.T.’nin 0.67 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kendisini iyi hissetmediğini belirten alkollü sürücü, sağlık ekipleri tarafından tedbiren hastaneye nakledildi.
Sürücüye ve Araç Sahibine Ceza Yağdı
Kazanın ardından yürütülen işlemlerde sürücüye ve araç sahibine yönelik idari para cezaları uygulandı. Sürücü Ş.T.’ye yetersiz ehliyet kullanmaktan 11 bin 629 lira, alkollü araç kullanmaktan ise 25 bin lira ceza kesildi ve sürücü belgesine 6 ay süreyle el konuldu. Otomobil sahibine de yetersiz ehliyete sahip kişiye araç kullandırmaktan dolayı 11 bin 629 lira idari ceza uygulandı.
Kaynak: Hürriyet






