MENÜ
04 Haziran 2026 Perşembe
DOLAR 45,9808 ▲ %0,02
EURO 53,5307 ▲ %0,29
ALTIN 6.597,72 ▲ %0,66

CHP’de Deprem! Kendi Vekillerini İçeri Almadılar

Kılıçdaroğlu’na Kritik Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) sular durulmuyor. CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu konutunda ziyaret etti. Görüşmenin ardından yapılan açıklamalar, parti içindeki derin çatlağı ve yönetim krizini bir kez daha gözler önüne serdi.

“Tarihte İlk Defa Vekiller İçeri Alınmadı”

Ziyaret sonrasında basına konuşan Hüseyin Yıldız, CHP Genel Merkezi önünde yaşanan gerginliğe değindi. Parti binasına girmek isteyen milletvekillerinin ve parti meclisi üyelerinin engellendiğini belirten Yıldız, bu durumun parti tarihinde bir kara leke olduğunu savundu. Yıldız, genel merkez binasına icra memurları ve polisin girmek istediğini, vekiller olarak bu duruma engel olmaya çalıştıklarını ancak kendilerinin de içeri alınmadığını ifade etti.

Yaşanan krizin sorumlusu olarak CHP TBMM Grup Başkanı Özgür Özel ve mevcut yönetimi gösteren Yıldız, 40 yıllık siyasi hayatında böyle bir engellemeyle karşılaşmadığını söyledi. Kendi partilerine girememenin büyük bir acı olduğunu vurgulayan Yıldız, diyalog kanallarının kapatılmasının gerilimi tırmandırdığını belirtti.

Ön Seçim Sözleri ve “İki CHP” Tartışması

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise Özgür Özel’in kurultay delegeleri ve üye bazlı sandık çağrılarına sert tepki gösterdi. Yerel seçimler öncesinde verilen ön seçim sözlerinin tutulmadığını hatırlatan Adıgüzel, örgütün görüşü alınmadan atanan belediye başkanlarının ilk fırsatta başka partilere geçtiğini iddia etti. Adıgüzel, parti içi demokrasinin sadece söylemde kaldığını savunarak yönetimi eleştirdi.

Partide tek taraflı yayınlarla bir linç kültürü oluşturulduğunu öne süren Adıgüzel, CHP’nin bu yöntemlerle yönetilemeyeceğini söyledi. “İki CHP var” yönündeki söylemlerin partiye zarar verdiğini belirten Adıgüzel, Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan partinin tek bir bütün olarak yoluna devam etmesi gerektiğini, ayrıştırıcı dilden kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Disiplin ve Hukuki Süreç Vurgusu

Parti içindeki tartışmalı isimlerin ve etik dışı iddialarla anılan kişilerin bir an önce disiplin kurullarına sevk edilmesi gerektiğini belirten milletvekilleri, mevcut yönetimin tutumunun tabanda rahatsızlık yarattığını dile getirdi. CHP’nin kapatılacağına dair iddiaların ise asılsız olduğunu belirten Adıgüzel, bu tür senaryoların partiye yönelik operasyonların bir parçası olduğunu ifade etti.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir