Bursa’da Deprem Risk Analizi Tamamlandı
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) iş birliğiyle hazırlanan deprem risk analizinin sonuçları, belediye meclisinde açıklandı. Çalışmada İznik-Gemlik Fay Hattı’nda 7,6 büyüklüğünde olası bir deprem senaryosu ele alındı.
En Riskli Mahalleler
Analize göre, deprem riski en yüksek mahalle yüzde 87,7 ile Osmangazi ilçesindeki Çırpan Mahallesi oldu. Ardından yüzde 87,3 ile Altıparmak, yüzde 85,2 ile Kükürtlü, yüzde 82,2 ile Selimiye, yüzde 80,8 ile Yıldırım ilçesindeki Siteler, yüzde 78,2 ile Hocahasan, yüzde 76,9 ile Kırcaali, yüzde 75,2 ile İntizam, yüzde 74,7 ile Nilüfer ilçesindeki Cumhuriyet ve yüzde 74,4 ile Kiremitçi mahalleleri sıralandı.
Analizin Amacı
Yetkililer, çalışmanın afetlere hazırlık, kentsel dönüşüm ve risk azaltma çalışmalarına rehberlik etmeyi amaçladığını belirtti. Deprem risk analizinin, yapı stoku, zemin özellikleri ve deprem etkileri dikkate alınarak hazırlandığı ifade edildi.
Kaynak: Hürriyet






