Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin’in Artuklu ilçesinde yapımı süren Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Bakan Işıkhan, kentin geleceğine katkı sunacak projenin önemine değinerek, kalıcı eserler bırakmanın önemini vurguladı.
560 Milyon Liralık Yatırım Alanı
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun koordinasyonunda yürütülen altyapı ve hizmet çalışmalarına değinen Bakan Işıkhan, kalkınma sürecinin sosyal donatılarla güçlendirilmesi gerektiğine işaret etti. Proje koordinatörü Hakan Bey’den bilgi alan Işıkhan, merkezin ilk etapta 290 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulacağını ve yaklaşık 560 milyon liralık yatırım büyüklüğüne sahip olacağını açıkladı. Tamamlandığında 10 bin metrekare kapalı alana ulaşacak tesiste; eğitim binaları, teknoloji atölyeleri, kütüphane, konferans salonları, konaklama birimleri, spor tesisleri ve sosyal yaşam alanları yer alacak.
“TEKNOFEST Ruhu Mardin’de Yaşayacak”
Merkez bünyesinde çocukların robotik kodlama, yapay zeka, içerik ve video geliştirme alanlarında kendilerini geliştireceklerini belirten Bakan Işıkhan, Selçuk Bayraktar öncülüğündeki TEKNOFEST ruhunun Mardin’de de hayat bulacağını ifade etti. Gençlerin yabancı dil ve kişisel gelişim eğitimleriyle destekleneceğini dile getiren Işıkhan, tarım uygulama alanlarından sportif faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede hizmet sunulacağını aktardı. Hedeflerinin Mardin’den Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar gibi yeni bilim insanları, mühendisler ve sporcular yetiştirmek olduğunu kaydetti.
Heyet Temaslarda Bulundu
İnşaat inceleme programına Vali Tuncay Akkoyun, Vali Yardımcısı Hasan Kurt, İl Jandarma Komutanı Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, İŞKUR İl Müdürü Mahmut Batur, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kemalettin Sakin ile Derik Kaymakamı ve Mazıdağı Kaymakam Vekili Yunus Emre Bayraklı katıldı. Bakan Işıkhan, Mardin temasları kapsamında Trendyol 1. Lig ekiplerinden Mardin 1969 Spor Kulübünü de ziyaret ederek kulüp yöneticileriyle bir araya geldi ve kendisine 47 numaralı kulüp forması takdim edildi.
Kaynak: Hürriyet






