Türkiye’yi temsil etmek üzere İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üye ülkelerinin kadından sorumlu bakanlarının katıldığı konferans için Pakistan’ın başkenti İslamabad’a giden Bakan Göktaş, burada çeşitli ikili temaslar gerçekleştirdi ve sosyal hizmetler alanında önemli bir işbirliği protokolüne imza attı.
Pakistan ile Sosyal Hizmetler Alanında Mutabakat Zaptı
Bakan Göktaş, İslamabad’daki temasları kapsamında ilk olarak Pakistan Adalet ve Hukuk Bakanı Azam Nazeer Tarar ile bir araya geldi. İki ülke arasındaki köklü ilişkilerin ele alındığı görüşmede, sosyal hizmetler alanındaki tecrübe paylaşımı detaylı şekilde değerlendirildi. Görüşmenin ardından taraflar, iki ülke arasında sosyal hizmetler alanındaki işbirliğini desteklemek ve güçlendirmek hedefiyle hazırlanan mutabakat zaptını imzaladı. Bu ortaklıkla birlikte iki ülkenin, kadınların güçlenmesi, aile dostu politikaların yaygınlaştırılması ve çocukların korunması yönündeki kararlılığının somut adımlarla desteklenmesi amaçlanıyor.
Filistin ve Somalili Bakanlarla İkili Temaslar
Bakan Göktaş daha sonra Filistin Kadın İşleri Bakanı Mona Al-Khalili ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Filistinli kadınların ve çocukların durumu, yaşanan zorluklar karşısında Türkiye’nin sunduğu destek mekanizmaları ve ortaklaşa yürütülebilecek projeler ele alındı. Ardından Somali Aile ve İnsan Hakları Geliştirme Bakanı Khadija Mohamed Al Makhzoumi ile bir araya gelen Göktaş, sosyal hizmetler alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi ile Türkiye’nin bu alandaki tecrübe paylaşımının önemine vurgu yaptı.
İslam İşbirliği Teşkilatı Temsilcileri ile Görüşmeler
Temasları kapsamında İİT Kadının İlerlemesi Teşkilatı İcra Direktörü Sarah Alshoura ile de bir görüşme gerçekleştiren Bakan Göktaş, İslam dünyasında kadınların güçlendirilmesi, küresel düzeyde yürütülecek faaliyetler ve yeni dönemde atılacak adımları değerlendirdi. Son olarak İİT Genel Sekreter Yardımcısı Tariq Bakheet ile bir araya gelen Göktaş, teşkilat bünyesinde yürütülen aile ve nüfus odaklı girişimlerin önemine dikkat çekti. Türkiye’nin girişimleri ve öncülüğüyle İİT bünyesinde ilan edilen “Aile ve Nüfus On Yılı” kapsamında gerçekleştirilecek çalışmaların ele alındığı görüşmede Göktaş, Türkiye’nin bu sürecin başarıyla yürütülmesi için aktif rol oynamayı sürdüreceğini ifade etti.
Kaynak: Hürriyet






